Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Ganz nove Perforacije traže program

Ganz nove Perforacije traže program

Udruga Domino poziva umjetnike i organizacije nezavisne kulturne scene na sudjelovanje na Festivalu Ganz nove Perforacije čije će se zagrebačko izdanje održati od 27. lipnja do 2. srpnja 2019. godine.
Share on facebook
Share on twitter

Poziv prenosimo u cijelosti.

***

Dok se vrijednost rada umjetnika i kulturnih organizacija nezavisne scene kontinuirano marginalizira, profesionalnost i stručnost kulturnih radnika mahom obezvređuje, a ionako skromni produkcijski uvjeti dodatno otežavaju prisiljavajući najaktivniji i međunarodno najprepoznatiji segment hrvatske kulturne scene u radne uvjete ispod svakog minimuma (ili u egzil), Perforacije pozivaju na okrupnjavanje kapitala – ponajprije onog idejnog, kreativnog, suradničkog, ali i financijskog, tehničkog i prostornog. Perforacije su ove godine stoga Ganz nove i otvaraju tri  natječaja za suradnje.

Natječaji za suradnje (za koprodukcije, postprodukcije te produkcijsku podršku) su namijenjeni umjetnicima i neprofitnim organizacijama koji djeluju u području suvremenog kazališta, plesa i performansa; koji stvaraju hibridna izvedbena djela na razmeđi različitih medija - kazališta, plesa, performansa, opere, književnosti, filmske, likovne i novomedijske umjetnosti, te aktivizma; ali i onima koje zanimaju razvoj i realizacija umjetničkih radova u javnim ili neuobičajenim izvedbenim/izlagačkim prostorima, na sjecištu umjetnosti i ekologije, poput site-specific umjetnosti i Land art-a.

Osim toga, natječaj je otvoren i onim umjetnicima i organizacijama koje bi pred zainteresiranom festivalskom publikom htjele isprobati umjetničke ideje u nastanku, realizirati ad-hoc umjetničke eksperimente i/ili inovativne izvedbene forme, a za njihovu realizaciju trebaju samo prostornu, tehničku i/ili promotivnu podršku.
Natječaji su otvoreni do 22.3.2019. Prijave šaljite na e-mail: ganznoveperforacije@gmail.com najbolje što prije, a najkasnije do 22.3.2019. u 23.59 sati. Za sva pitanja, komentare i prijedloge pišite nam na isti mail.

1.) Za prijavu na NATJEČAJ ZA KOPRODUKCIJE ( 1.1. Suvremeno kazalište, ples i performans/hibridna izvedbena djela, te 1.2. Umjetničko-ekološki projekti u javnim ili neuobičajenim izlagačkim/izvedbenim prostorima) pošaljite:
- kratki opis projekta s autorskim timom
- što vam treba za realizaciju, a što već imate osigurano (prostor za probe, tehnička oprema, tehničko osoblje i slično...)
- opišite u jednoj ili dvije rečenice glavni fokus vašeg dosadašnjeg umjetničkog rada
- kontakt i kratku biografiju (možete uključiti i linkove na vašu stranicu i/ili prijašnje radove)
- kratki opis odgovarajućeg prostora za realizaciju predstave (za 1.1.), ili umjetničko-ekološkog projekta u javnom ili neuobičajenom   izlagačkom/izvedbenom prostoru (za 1.2.)

Prijavom potvrđujete da svoj projekt možete izvesti u sklopu Festivala Ganz nove Perforacije od 27.6. do 2.7.2019. u Zagrebu. Također, za koprodukcije 1.1. - pristajete izvesti premijeru u Zagrebu te jednu reprizu u Zagrebu ili u gradovima partnera festivala (Rijeka, Split, Dubrovnik), a za koprodukcije 1.2. - pristajete realizirati umjetničko-ekološki site-specific projekt u Zagrebu.

Prihvaćeni prijedlozi ostvaruju koprodukcijsku podršku koja uključuje:

- za 1.1.: osiguran prostor za generalnu probu i premijeru predstave u Zagrebu u profesionalnom kazališnom prostoru, s mogućim gostovanjem u Rijeci, Splitu ili Dubrovniku; za 1.2.: osigurat će se odgovarajući javni ili privatni prostor za realizaciju site-specific projekata na sjecištu umjetnosti i ekologije
- financijska koprodukcijska podrška u iznosu do 10.000 kn (prema potrebama projekta i u dogovoru s umjetnicima)
- osiguran prostor za probe predstave (prema potrebama projekta i u dogovoru s umjetnicima)
- tehnička oprema i podrška za realizaciju izvedbi (prema potrebama projekta i u dogovoru s umjetnicima)
- promocija projekta u sklopu Festivala Ganz nove Perforacije

2.) Za prijavu na NATJEČAJ ZA POSTPRODUKCIJE (izvedbe gotovih radova suvremenog kazališta i plesa/hibridna izvedbena djela) pošaljite:
- kratki opis projekta s autorskim timom i datumom premijere (razmatrat će se gotovi izvedbeni radovi koji su premijerno izvedeni u periodu od siječnja 2016. do trenutka prijave)
- kontakt i kratku biografiju (autora/ice ili autorsko-izvedbenog tima)
- poveznicu na snimku predstave (i lozinku)
- 2-3 press fotografije
- popis potrebne tehnike i opis odgovarajućeg izvedbenog prostora
- cjelokupni troškovnik (očekivani iznos bruto honorara za nastup, putni troškovi i ostali troškovi koji su predviđeni za izvedbu)

Nepotpune prijave nećemo uzimati u obzir. Organizator pokriva troškove do maksimalno 3000 kuna. Umjetnički honorari za izvedbe bit će ujednačeni te usklađeni s veličinom predstava (brojem izvođača).

Prijavom potvrđujete da svoju predstavu možete realizirati u sklopu Festivala Ganz nove Perforacije od 27.6. do 2.7.2019. u Zagrebu.

Prihvaćeni prijedlozi ostvaruju postprodukcijsku podršku koja uključuje:

- osiguran prostor za izvedbu predstave u Zagrebu u profesionalnom kazališnom prostoru
- ukupna financijska postprodukcijska podrška u iznosu do 3.000 kn (prema potrebama projekta i u dogovoru s umjetnicima)
- tehnička oprema i podrška za realizaciju izvedbe (prema potrebama projekta i u dogovoru s umjetnicima)
- promocija projekta u sklopu Festivala Ganz nove Perforacije

3.) Za prijavu na NATJEČAJ ZA RAZVOJ I PODRŠKU IDEJA, EKSPERIMENATA I NOVIH IZVEDBENIH FORMI pošaljite:
- kratki opis projekta s autorskim timom
- što vam treba za realizaciju, a što već imate osigurano (prostor za probe, tehnička oprema, tehničko osoblje i slično...)
- kontakt i kratku biografiju (možete uključiti i linkove na vašu stranicu i/ili prijašnje radove)
- kratki opis odgovarajućeg prostora za realizaciju projekta

Prijavom potvrđujete da svoj projekt možete realizirati u sklopu Festivala Ganz nove Perforacije od 27.6. do 2.7.2019. u Zagrebu.

Prihvaćeni prijedlozi ostvaruju podršku koja uključuje:

- osiguran prostor za realizaciju umjetničke ideje/eksperimenta u Zagrebu u adekvatnom prostoru za projekt
- tehnička oprema i podrška za realizaciju izvedbe (prema potrebama projekta i u dogovoru s umjetnicima)
- promocija projekta u sklopu Festivala Ganz nove Perforacije

Predlagači projekata mogu biti:
- umjetnici (fizičke osobe) iz Hrvatske
- neprofitne organizacije (udruge, umjetničke organizacije) iz Hrvatske

Nakon primitka prijave, javljamo vam se s dodatnim pitanjima, po potrebi se i čujemo, kako bi razumjeli potrebe vašeg projekta, a vi potrebe festivalskog progama. Predselekcija će se raditi po primitku prijave (prosudit će se zadovoljava li vaša prijava uvjete natječaja, odnosno je li projekt usklađen s područjem djelovanja festivala: suvremeno kazalište, ples i performans/hibridna izvebena djela; umjetničko-ekološki projekti za javne ili neuobičajene izlagačke/izvedbene prostore; postprodukcija gotovih predstava suvremenog kazališta i plesa; produkcijska podrška razvoja ideja, eksperimenata, novih izvedbenih formi).
Konačna selekcija prihvaćenih projekata bit će objavljena 28. ožujka 2019. na https://thisisadominoproject.org/perforacije/.

Ovogodišnji program Festivala Ganz nove Perforacije odabire se putem javnih natječaja, te na direktan poziv umjetničkog vodstva festivala. Natječaji su otvoreni do 22.3.2019. u ponoć. Info i prijave na e-mail: ganznoveperforacije@gmail.com.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE