Ganz nove Perforacije traže program

Udruga Domino poziva umjetnike i organizacije nezavisne kulturne scene na sudjelovanje na Festivalu Ganz nove Perforacije čije će se zagrebačko izdanje održati od 27. lipnja do 2. srpnja 2019. godine.

  

Poziv prenosimo u cijelosti.

***

Dok se vrijednost rada umjetnika i kulturnih organizacija nezavisne scene kontinuirano marginalizira, profesionalnost i stručnost kulturnih radnika mahom obezvređuje, a ionako skromni produkcijski uvjeti dodatno otežavaju prisiljavajući najaktivniji i međunarodno najprepoznatiji segment hrvatske kulturne scene u radne uvjete ispod svakog minimuma (ili u egzil), Perforacije pozivaju na okrupnjavanje kapitala – ponajprije onog idejnog, kreativnog, suradničkog, ali i financijskog, tehničkog i prostornog. Perforacije su ove godine stoga Ganz nove i otvaraju tri  natječaja za suradnje.

Natječaji za suradnje (za koprodukcije, postprodukcije te produkcijsku podršku) su namijenjeni umjetnicima i neprofitnim organizacijama koji djeluju u području suvremenog kazališta, plesa i performansa; koji stvaraju hibridna izvedbena djela na razmeđi različitih medija - kazališta, plesa, performansa, opere, književnosti, filmske, likovne i novomedijske umjetnosti, te aktivizma; ali i onima koje zanimaju razvoj i realizacija umjetničkih radova u javnim ili neuobičajenim izvedbenim/izlagačkim prostorima, na sjecištu umjetnosti i ekologije, poput site-specific umjetnosti i Land art-a.

Osim toga, natječaj je otvoren i onim umjetnicima i organizacijama koje bi pred zainteresiranom festivalskom publikom htjele isprobati umjetničke ideje u nastanku, realizirati ad-hoc umjetničke eksperimente i/ili inovativne izvedbene forme, a za njihovu realizaciju trebaju samo prostornu, tehničku i/ili promotivnu podršku.
Natječaji su otvoreni do 22.3.2019. Prijave šaljite na e-mail: ganznoveperforacije@gmail.com najbolje što prije, a najkasnije do 22.3.2019. u 23.59 sati. Za sva pitanja, komentare i prijedloge pišite nam na isti mail.

1.) Za prijavu na NATJEČAJ ZA KOPRODUKCIJE ( 1.1. Suvremeno kazalište, ples i performans/hibridna izvedbena djela, te 1.2. Umjetničko-ekološki projekti u javnim ili neuobičajenim izlagačkim/izvedbenim prostorima) pošaljite:
- kratki opis projekta s autorskim timom
- što vam treba za realizaciju, a što već imate osigurano (prostor za probe, tehnička oprema, tehničko osoblje i slično...)
- opišite u jednoj ili dvije rečenice glavni fokus vašeg dosadašnjeg umjetničkog rada
- kontakt i kratku biografiju (možete uključiti i linkove na vašu stranicu i/ili prijašnje radove)
- kratki opis odgovarajućeg prostora za realizaciju predstave (za 1.1.), ili umjetničko-ekološkog projekta u javnom ili neuobičajenom   izlagačkom/izvedbenom prostoru (za 1.2.)

Prijavom potvrđujete da svoj projekt možete izvesti u sklopu Festivala Ganz nove Perforacije od 27.6. do 2.7.2019. u Zagrebu. Također, za koprodukcije 1.1. - pristajete izvesti premijeru u Zagrebu te jednu reprizu u Zagrebu ili u gradovima partnera festivala (Rijeka, Split, Dubrovnik), a za koprodukcije 1.2. - pristajete realizirati umjetničko-ekološki site-specific projekt u Zagrebu.

Prihvaćeni prijedlozi ostvaruju koprodukcijsku podršku koja uključuje:

- za 1.1.: osiguran prostor za generalnu probu i premijeru predstave u Zagrebu u profesionalnom kazališnom prostoru, s mogućim gostovanjem u Rijeci, Splitu ili Dubrovniku; za 1.2.: osigurat će se odgovarajući javni ili privatni prostor za realizaciju site-specific projekata na sjecištu umjetnosti i ekologije
- financijska koprodukcijska podrška u iznosu do 10.000 kn (prema potrebama projekta i u dogovoru s umjetnicima)
- osiguran prostor za probe predstave (prema potrebama projekta i u dogovoru s umjetnicima)
- tehnička oprema i podrška za realizaciju izvedbi (prema potrebama projekta i u dogovoru s umjetnicima)
- promocija projekta u sklopu Festivala Ganz nove Perforacije

2.) Za prijavu na NATJEČAJ ZA POSTPRODUKCIJE (izvedbe gotovih radova suvremenog kazališta i plesa/hibridna izvedbena djela) pošaljite:
- kratki opis projekta s autorskim timom i datumom premijere (razmatrat će se gotovi izvedbeni radovi koji su premijerno izvedeni u periodu od siječnja 2016. do trenutka prijave)
- kontakt i kratku biografiju (autora/ice ili autorsko-izvedbenog tima)
- poveznicu na snimku predstave (i lozinku)
- 2-3 press fotografije
- popis potrebne tehnike i opis odgovarajućeg izvedbenog prostora
- cjelokupni troškovnik (očekivani iznos bruto honorara za nastup, putni troškovi i ostali troškovi koji su predviđeni za izvedbu)

Nepotpune prijave nećemo uzimati u obzir. Organizator pokriva troškove do maksimalno 3000 kuna. Umjetnički honorari za izvedbe bit će ujednačeni te usklađeni s veličinom predstava (brojem izvođača).

Prijavom potvrđujete da svoju predstavu možete realizirati u sklopu Festivala Ganz nove Perforacije od 27.6. do 2.7.2019. u Zagrebu.

Prihvaćeni prijedlozi ostvaruju postprodukcijsku podršku koja uključuje:

- osiguran prostor za izvedbu predstave u Zagrebu u profesionalnom kazališnom prostoru
- ukupna financijska postprodukcijska podrška u iznosu do 3.000 kn (prema potrebama projekta i u dogovoru s umjetnicima)
- tehnička oprema i podrška za realizaciju izvedbe (prema potrebama projekta i u dogovoru s umjetnicima)
- promocija projekta u sklopu Festivala Ganz nove Perforacije

3.) Za prijavu na NATJEČAJ ZA RAZVOJ I PODRŠKU IDEJA, EKSPERIMENATA I NOVIH IZVEDBENIH FORMI pošaljite:
- kratki opis projekta s autorskim timom
- što vam treba za realizaciju, a što već imate osigurano (prostor za probe, tehnička oprema, tehničko osoblje i slično...)
- kontakt i kratku biografiju (možete uključiti i linkove na vašu stranicu i/ili prijašnje radove)
- kratki opis odgovarajućeg prostora za realizaciju projekta

Prijavom potvrđujete da svoj projekt možete realizirati u sklopu Festivala Ganz nove Perforacije od 27.6. do 2.7.2019. u Zagrebu.

Prihvaćeni prijedlozi ostvaruju podršku koja uključuje:

- osiguran prostor za realizaciju umjetničke ideje/eksperimenta u Zagrebu u adekvatnom prostoru za projekt
- tehnička oprema i podrška za realizaciju izvedbe (prema potrebama projekta i u dogovoru s umjetnicima)
- promocija projekta u sklopu Festivala Ganz nove Perforacije

Predlagači projekata mogu biti:
- umjetnici (fizičke osobe) iz Hrvatske
- neprofitne organizacije (udruge, umjetničke organizacije) iz Hrvatske

Nakon primitka prijave, javljamo vam se s dodatnim pitanjima, po potrebi se i čujemo, kako bi razumjeli potrebe vašeg projekta, a vi potrebe festivalskog progama. Predselekcija će se raditi po primitku prijave (prosudit će se zadovoljava li vaša prijava uvjete natječaja, odnosno je li projekt usklađen s područjem djelovanja festivala: suvremeno kazalište, ples i performans/hibridna izvebena djela; umjetničko-ekološki projekti za javne ili neuobičajene izlagačke/izvedbene prostore; postprodukcija gotovih predstava suvremenog kazališta i plesa; produkcijska podrška razvoja ideja, eksperimenata, novih izvedbenih formi).
Konačna selekcija prihvaćenih projekata bit će objavljena 28. ožujka 2019. na https://thisisadominoproject.org/perforacije/.

Ovogodišnji program Festivala Ganz nove Perforacije odabire se putem javnih natječaja, te na direktan poziv umjetničkog vodstva festivala. Natječaji su otvoreni do 22.3.2019. u ponoć. Info i prijave na e-mail: ganznoveperforacije@gmail.com.

 

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.