Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Preminuo Robert Budak

Preminuo Robert Budak

Član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih iznenada je preminuo u 27. godini.
Share on facebook
Share on twitter

Robert Budak rođen je 21. ožujka 1992. u Zagrebu. Nakon osnovne škole u Sesvetama, upisao je opću gimnaziju Tituša Brezovačkog. Studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu upisuje u rujnu 2011. godine. Preddiplomski studij završava 2015. godine. Uz filmove Zagreb Cappuccino (2014.) Vanje Sviličić i S one strane (2016.) Zrinka Ogreste, nastupao je i kao Romeo u predstavi Romeo i Giulietta, u režiji Jagoša Markovića, na Dubrovačkim ljetnim igrama (2014., 2015.). Manje epizodne uloge ostvario je u televizijskim serijama Stipe u gostima i Horvatovi, te je sudjelovao u različitim radio dramama, emitiranim na Trećem programu Hrvatskog radija.

Akademske godine 2016./2017. postao je stipendist Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM). Akademiju završava u rujnu 2017. a u listopadu iste godine postaje član ansambla ZKM-a.

Nastupa u predstavama Sherlock Holmes, Alisa u zemlji čudesa, Tit Andronik, Zdrav i čisti dom u ZKM-u, Taksimetar u Teatru Exit.

U studenome 2017. dobiva nagradu hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, za ulogu u predstavi Taksimetar Gorana Vojnovića u režiji Matka Raguža i produkciji Teatra Exit iz Zagreba.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI