Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Drugi simpozij dramske pedagogije

Drugi simpozij dramske pedagogije

Od 20 do 22. rujna održat će se Simpozij dramske pedagogije na Učiteljskom fakultetu.
Share on facebook
Share on twitter

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Teatrom Tirena i Hrvatskim centrom za dramski odgoj, organizira 2. Znanstveno-umjetnički simpozij s međunarodnim sudjelovanjem pod naslovom POTICANJE KVALITETE U DRAMSKOM STVARALAŠTVU.

Skup će se održati u Zagrebu od 20. do 22. rujna 2018. godine na Učiteljskom fakultetu.

Prvi dan Simpozija bit će posvećen radionicama s temom: Kako razgovarati o predstavi u kojoj igraju djeca i/ili mladi? Kako procijeniti kvalitetu predstave u kojoj igraju djeca i/ili mladi?

Drugi je dan Simpozija znanstveno-stručnog predznaka. Tijekom dana odvijat će se plenarna predavanja (Ines Škuflić-Horvat: Igrom do izvedbe a kako do prosudbe? i Lutz Pickardt: Raznoliki učinci projekata usmjerenih na produkt u kontekstu umjetnosti i obrazovanja), zatim prezentacija i rasprava o prijavljenim znanstvenim radovima, okrugli stol koji tematizira smotru dječjeg dramskog stvaralaštva Lidrano te promocija knjige Vlade Krušića (Kazalište i pedagogija).

Treći dan Simpozija rezerviran je za cjelodnevne tematske radionice pod vodstvom: Lutza Pickardta, Maje Sviben, Nine Horvat, Marine Petković Liker, Lucije Prstec Smolčec i Christiana Rene Petera.

Tijekom Simpozija, sudionici će imati priliku pogledati i 10 predstava koje izvode učenici pod uspješnim vodstvom svojih dramskih pedagoga.

Detaljan program i sadržaj Simpozija možete pronaći na web stranici http://dramskapedagogija.ufzg.hr

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI