Drugi simpozij dramske pedagogije

Od 20 do 22. rujna održat će se Simpozij dramske pedagogije na Učiteljskom fakultetu.

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Teatrom Tirena i Hrvatskim centrom za dramski odgoj, organizira 2. Znanstveno-umjetnički simpozij s međunarodnim sudjelovanjem pod naslovom POTICANJE KVALITETE U DRAMSKOM STVARALAŠTVU.

Skup će se održati u Zagrebu od 20. do 22. rujna 2018. godine na Učiteljskom fakultetu.

Prvi dan Simpozija bit će posvećen radionicama s temom: Kako razgovarati o predstavi u kojoj igraju djeca i/ili mladi? Kako procijeniti kvalitetu predstave u kojoj igraju djeca i/ili mladi?

Drugi je dan Simpozija znanstveno-stručnog predznaka. Tijekom dana odvijat će se plenarna predavanja (Ines Škuflić-Horvat: Igrom do izvedbe a kako do prosudbe? i Lutz Pickardt: Raznoliki učinci projekata usmjerenih na produkt u kontekstu umjetnosti i obrazovanja), zatim prezentacija i rasprava o prijavljenim znanstvenim radovima, okrugli stol koji tematizira smotru dječjeg dramskog stvaralaštva Lidrano te promocija knjige Vlade Krušića (Kazalište i pedagogija).

Treći dan Simpozija rezerviran je za cjelodnevne tematske radionice pod vodstvom: Lutza Pickardta, Maje Sviben, Nine Horvat, Marine Petković Liker, Lucije Prstec Smolčec i Christiana Rene Petera.

Tijekom Simpozija, sudionici će imati priliku pogledati i 10 predstava koje izvode učenici pod uspješnim vodstvom svojih dramskih pedagoga.

Detaljan program i sadržaj Simpozija možete pronaći na web stranici http://dramskapedagogija.ufzg.hr

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE