Prvi simpozij dramske pedagogije u Hrvatskoj

Međunarodni znanstveno-umjetnički simpozij ‘Budućnost dramskoga odgoja: Kako odgovoriti na zahtjeve svijeta u kojem rastemo i živimo?’ održava se u Zagrebu od 29. lipnja do 1. srpnja 2017. godine na Učiteljskom fakultetu.

  

U plenarnim izlaganjima pozvani predavači izložit će stanje u dramskome odgoju u Hrvatskoj i ponuditi pregled regionalnih praksi (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija).

Raspravom u fokus-grupama sudionici će pokušati odgovoriti na središnje pitanje Simpozija, koje je sadržano već u njegovom naslovu. Rasprava će se organizirati oko triju ključnih tema: analiza trenutačnoga stanja dramskoga odgoja, promišljanje mogućnosti razvoja i poticanje kvalitete. Osnovni je cilj ovoga dijela skupa osmišljavanje koncepta razvoja dramskoga odgoja u bližoj budućnosti, koji će se oblikovati u završni dokument Simpozija.

radionice održat će gosti predavači, iskusni dramski pedagozi iz Hrvatske i inozemstva.

Poster-prezentacijama dobre prakse, sudionici Simpozija prikazat će svoje projekte i načine na koje se dramski odgoj uključuje u institucije i ustanove u kojima rade ili s kojima surađuju.

2015. godine na inicijativu doc. dr. sc. Ive Gruić pokrenut je Poslijediplomski stručni specijalistički studij dramske pedagogije u sklopu Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Pokretanje specijalističkog studija potiče na razmišljanje o institucionalnom položaju dramskog odgoja, kako u obrazovnom sustavu, tako i u široj društvenoj zajednici, na promišljanje njegove funkcije i mogućnosti. Specijalistički studij upravo završava prva generacija studenata a na jesen se upisuje druga.

https://www.teatar.hr/wp-content/uploads/images/Raspored_finalno_web.pdf

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.