Naslovnica > VIJESTI > Rezultati Javnog poziva za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2018. godini

Rezultati Javnog poziva za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2018. godini

Ministarstvo kulture i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta proveli su Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2018. godini.
Share on facebook
Share on twitter

Ove godine, ministarstva su kroz svoje proračune osigurala ukupno 8 milijuna kuna što je povećanje proračuna četiri puta u odnosu na prošlu i ranije godine.

Na poziv je pristiglo ukupno 267 prijava, a temeljem kriterija povjerenstva za pojedina područja odabrano je 119 projekata za sufinanciranje, podržavši time aktivnosti koje doprinose razvoju i jačanju kapaciteta te konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija. Poziv je bio otvoren za gospodarske subjekte koji djeluju u područjima izvedbenih i vizualnih umjetnosti, književno-nakladničke i knjižarske te audiovizualne djelatnosti koja obuhvaća i djelatnost razvoja i proizvodnje videoigara umjetničkog i kulturnog značaja.

Po prvi su puta potporu ostvarili pravni subjekti iz područja razvoja i proizvodnje videoigara čime je potpomognut razvoj i daljnje unaprjeđenje jednog od najpropulzivnijih segmenata kulturnih i kreativnih industrija, naročito u segmentima zapošljavanja, promidžbe i nabave opreme. Zanimljivo je kako je upravo subjektima s tog područja odobren i najveći prosječni iznos potpora od čak 109.434,08 kn za razliku od npr. izvedbenih umjetnosti u kojima prosječno odobreni iznos potpore iznosi 35.050,63 kn.

PP KIKI_odobreno 2018

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI