Naslovnica > VIJESTI > ZKM-ov Hinkemann na Mittelfestu

ZKM-ov Hinkemann na Mittelfestu

Zagrebačko kazalište mladih u četvrtak, 12. srpnja 2018. gostuje na Mittelfestu koji se održava u Cividaleu.
Share on facebook
Share on twitter

ZKM-ov glumački ansambl nastupit će s višestruko nagrađivanom i hvaljenom predstavom Hinkemann u režiji Igora Vuka Torbice.

Mittelfest se snažno bavi temom multikulturalnosti, a ove godine u fokusu festivala je tema Milenijalci (Millennials), generacija koja je rođena i odrasla s EU kao svojim prirodnim državnim okruženjem, koja nije opterećena europskom prošlošću nego je otvorena prema budućnosti, odrasta s novim tehnologijama, i uglavnom s prijateljskim globalnim pogledom na svijet.

Drama Hinkeman njemačkoga ekspresionista Ernsta Tollera premijerno je izvedena u ZKM-u 7. studenog 2015. godine, a u predstavi glume :  Rakan Rushaidat,  Mia Biondić,  Frano Mašković,  Doris Šarić Kukuljica,  Dado Ćosić,  Petar Leventić,  Jasmin Telalović,  Vedran Živolić,  Marica Vidušić,  Milica Manojlović,  Nađa Perišić Radović, Milivoj Beader i Ozren Grabarić. Scenograf je Branko Hojnik, a kostimografkinja Doris Kristić.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI