Naslovnica > VIJESTI > Hrvatska u fokusu slovačkog festivala Nova Drama

Hrvatska u fokusu slovačkog festivala Nova Drama

Hrvatski centar ITI pokrenuo međunarodnu suradnju sa slovačkim Festivalom Nova Drama na kojoj se ove godine kroz predavanja i gostovanje predstave predstavlja hrvatsko kazalište.
Share on facebook
Share on twitter

Na ovogodišnjem slovačkom festivalu Nova Drama, koji se održava od 14. do 19. svibnja 2018. godine, za fokus zemlju odabrana je Hrvatska.

Povodom toga, dr.sc.Darko Lukić održao je predavanje na temu primijenjenog kazališta, dok će Željka Turčinović u petak, 18.svibnja, održati predavanje pod naslovom Različiti glasovi u hrvatskoj drami, u kojem će u kratko predstaviti povijest hrvatskog kazališta i dramskog pisma.

Nakon predavanja u petak će se održati razgovor s Tenom Štivičić čija je drama Tri zime prevedena na slovački jezik i objavljena kao knjiga. Predavanje o međunarodnoj promociji hrvatski dramatičara u svijetu u subotu će održati prevoditeljica Nikolina Židek.

Također, slovačka kazališna publika moći će u subotu pogledati predstavu Aleksandra Zec u režiji Olivera Frljića.
Festival Nova Drama je nacionalni slovački festival koji od 2007. godine održava poseban program „fokus zemlje“ koji je osmišljen za predstavljanje europskih kazališnih krugova s kojima bi Slovačka mogla potencijalno surađivati.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI