Search
Close this search box.

Fury Revolution Revival Tour

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Povratnička turneja izmišljenog banda osnova je priče o revoluciji koju u Teatar ITD u potpunosti na engleskom jeziku i s puno svitke uživo dovodi Miran Kurspahić.
autorski tim funkcija
Domagoj Štimackostimograf
Karlo Mrkšaskladatelj
Domagoj Jankovićskladatelj
Rona Žuljautor
Rona Žuljdramaturg
Miran Kurspahićredatelj
Miran Kurspahićautor
Miran Kurspahićskladatelj
Vanja Vascaracautor videa
Nikša Marinovićskladatelj
Sven Jakirskladatelj

Šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća rock and roll i počeci punka pokazali su ljudima da sve ono što se smatralo nemogućim nije nemoguće. Ili kako kaže službena najava: "Za revoluciju, čini se, dovoljna je jedna osoba koja će ustati i reći “Jebite se!”. A istovremeno, u svakoj revoluciji postoji rupa, i zove se - ljudi."

Fury Revolution Revival Tour vodi vas na pseudo-dokumentarno putovanje u New York kraja šezdesetih i početka sedamdesetih, kroz društveno-glazbenu scenu klubova Max's Kansas City i CBGB. Ovo je priča o nastanku i padu jedne revolucionarne ideje. O nastanku i padu benda Fury koji tu ideju predstavlja. O politici i slavi, viziji i kompromisu, o mladosti i odrastanju. I glazbenom žan

“Ova predstava izraz je moga nepopravljivoga optimizma, uvjerenosti kako je mogućnost za promjenu uvijek prisutna.” kaže Miran Kurspahić, redatelj predstave. “Obično se bunt, prevrat, revolucija vezuju uz nešto destruktivno, no za mene to je nešto pozitivno, nešto što gura naprijed i stvara bolje sutra. Težnja za boljim, pravednijim sustavom ili, u ovom slučaju, novom, drugačijom glazbom, uvijek je u srži onih koji hrabro krče put ostalima. Fury odaje počast svim pionirima, onima koji su probijali led u bilo kojem području i prkosili većini. Dopustili smo da nas se uvjeri kako je otpor uzaludan, no ima još nas nekolicina naivnih koji se drsko opiremo značenju i vidimo svjetlo na kraju tunela, premda se tamo nalazio zid.”

Predstava se u potpunosti izvodi na engleskom jeziku, bez titlova, s vrlo glasnom i sirovom glazbom uživo sa scene.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE