Naslovnica > VIJESTI > Snježana Banović @ Institut za europske studije Sorbonne Nouvelle

Snježana Banović @ Institut za europske studije Sorbonne Nouvelle

Snježana Banović nastavlja niz predavanja na Sorbonni, ovaj put lekcijom o prosvjetnoj i propagandnoj ulozi kulture za vrijeme NDH.
Share on facebook
Share on twitter

Nakon što je već 2017. gostovala na Odjeku za slavistiku Paris Sorbonne (Département des études slaves) gdje je u travnju predstavila francusko izdanje časopisa Fantom slobode (Durieux, 2016.), a u studenom govorila o izdavaštvu u HR,  za studente na masteru iz izdavaštva, dr. sc Snježana Banović koncem prošle godine održala je na Sorbonne Nouvelle izlaganje o Rusima u hrvatskom kazalištu u sklopu simpozija o 100. godišnjici Oktobarske revolucije.

Ovih dana stigao joj je novi poziv za suradnju sa Institutom za europske studije Sorbonne Nouvelle.

Tako će Banović 28. travnja opet gostovati na toj ustanovi i to na seminaru doktorskog studija iz kulturne povijesti. Održat će predavanje naslovljeno Culture et la dictature - le théâtre en Croatie pendant les années noires (Kultura i diktatura : hrvatsko kazalište tijekom crnih godina).

Predavanje je organizirano za studente doktorskog studija, a govorit će o prosvjetnoj i propagandnoj ulozi kulture za vrijeme NDH, uglavnom najbitnije iz Države i njezinog kazalištima, a Francuzima potpuno nepoznato.

Inače, kulturalna povijest je krovna tema na tom doktorskom studiju, a usporedbe između režima NDH i režima u Vichyju navode se u drugom dijelu predavanja koje je ilustrirano sa snimkama, fotografijama i dokumentima. Nositelj kolegija je prof. Svetla Moussakova, voditeljica istraživačkog odsjeka na institutu za europske studije Nouvelle Sorbonne sa kojom Snježana Banović planira uspostaviti suradnju oko više budućih zajedničkih projekata u Zagrebu i u Parizu.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI