Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Silovanje demokracije: Bandić po hitnom postupku smjenjuje ‘neposlušno’ Kazališno vijeće ZKM

Silovanje demokracije: Bandić po hitnom postupku smjenjuje ‘neposlušno’ Kazališno vijeće ZKM

Milan Bandić je po hitnom postupku, čak i bez znanja svojeg glavnog koalicijskog partnera, na dnevni red današnjeg zasjedanja zagrebačke Gradske skupštine uvrstio točku o smjeni, upravo onako kako je to od njega tražio Zlatko Hasanbegović.
Share on facebook
Share on twitter

Kud Zlatko Hasanbegović okom, tu Milan Bandić skokom. Tako bi se ukratko dalo sažeto jutrošnji razvoj događaja u zagrebačko Gradskoj skupštini. Naime, Bandić je mimo znanja svog glavnog koalicijskog partnera, stranke HDZ, na dnevni red po hitnom postupku uvrstio smjenu postojećih gradskih predstavnika u 'neposlušnom' Kazališnom vijeću Zagrebačkog kazališta mladih, te imenovanje novih.

Kako je priznao i sam predsjednik Skupštine, Andrija Mikulić, o rečenoj se točki nije raspravljalo ni na Predsjedništvu Skupštine.

Situacije tim poraznija što Bandić zapravo smjenjuje članove Kazališnog vijeća koji su u skladu s demokratskom praksom izabrani na prijedlog oporbe u Skupštini te odlučuje imenovati troje 'poslušnih', a sve nakon što je još uvijek aktualni saziv vijeća na nedavno propalom natječaju za ravnatelja ZKM odlučio odabrati Danijela Ljuboju, a ne kako je to skupštinska većina htjela - Snježanu Abramović.

Prođe li prijedlog koji je jutros kao posljednja točka uvršten na dnevni red, umjesto Kostadinke VelkovskeGorana Pristaša i Borisa Babića, ubuduće bi u vijeću trebali sjediti Ljiljana ŠtokaloMarija Sekelez i dr. sc. Ivica Prlender.

Podsjetimo, potonji je kao predsjedavjući Kazališnog vijeća Komedije zaslužan za nis proceduralni propusta i par propalih natječaja u zagrebačkom kazalištu Komedija, a na toj ga je poziciji zamijenila upravo Marija Sekelez te se pod njezinim nadzorom događa sva sila sumnjivih poslova oko kuba Kontesa, dok je Ljiljana Štokalo, aktualna ravnateljica Zagrebačkog kazališta lutka svojevremeno bila prva Bandićeva suradnica.

Ukratko, nema sumnje da bi ovaj sastav Kazališnog vijeća trebao biti bespogovorno poslušan gradonačelniku.

https://www.teatar.hr/wp-content/uploads/images/02-Prijedlog-zaključka-2.pdf

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

  1. U Hrvata je već odavna poznatzo da je onaj tko poštuje zakon buzdala. Blago nama.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE