Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Skandalozno: Ministarstvo i Grad već 2 i pol mjeseca bez dogovora o financiranju HNK u Zagrebu

Skandalozno: Ministarstvo i Grad već 2 i pol mjeseca bez dogovora o financiranju HNK u Zagrebu

Vlasnici kazališta tek su se 15. ožujka dogovorili s kojim će ga iznosima financirati u ovoj (!) godini. [DOKUMENT]
Share on facebook
Share on twitter

Vlasnici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu su u omjerima od 51% i 49% Ministarstvo kulture i Grad Zagreb, pa slijedom toga međusobne obaveze o financiranju te središnje nacionalne kuće jednom godišnje uređuju - ugovorom.

Rečeni ugovor za 2018. godinu nije potpisan već puna dva i pol mjeseca, zbog čega se zapravo kazalište tijekom tog istog razdoblja financiralo isključivo iz vlastitih prihoda.

Naime, Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba odluku o sklapanju Ugovora o međusobnim odnosima i zajedničkom financiranju Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu za 2018. godinu donio je tek 15. ožujka!

Odluka će biti valjana tek kad bude objavljena u novom broju Službenog glasnika Grada Zagreba, što se po svoj prilici neće dogoditi se ne okonča sutrašnja sjednica Skupštine, pa bi se u konačnici moglo dogoditi da HNK u Zagrebu bude prepušteno samo sebi sve do konca ožujka!

Razlozi ovog odugovlačenja mogu biti samo politikantstvo, trgovanje utjecajem ili nebriga, jer u aktualnom poslovanju HNK u Zagrebu nema dubioza koje bi mogle biti uzrokom otezanja.

Slučaj je tim bizarniji što su sredstva za ovu stavku osigurana i unaprijed definirana i uproračunu Ministarstva i u onom Grada.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE