Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Evo tko se sve javio na ponovljeni natječaj u Gavelli

Evo tko se sve javio na ponovljeni natječaj u Gavelli

Na drugi uzastopni natječaj za mjesto ravnatelja kazališta Frankopanskoj pristigle su dvije prijave.
Share on facebook
Share on twitter

Podsjetimo: kazališno vijeće GDK Gavella, u sastavu Mani Gotovac (predsjednica), Drago Topolovac, Kostadinka Velkovska, Enes Vejzović i Mladen Šoškić, raspisalo je 11. listopada prošle godine natječaj za ravnatelja te kuće.

Rok za prijave istekao je 30 dana kasnije, 10. studenoga, a pristigle su četiri prijave - aktualnog ravnatelja Borisa Svrtana, člana Gavellina ansambla Siniše Ružića, redateljice Saše Broz i glumca Roberta Kurbaše.

Upravo je prijava potonjeg izazvala mini pobunu u Gavelli jer su prvo članovi ansambla, a potom i brojni drugi zaposlenici potpisali apel Kazališnom vijeću i Odboru za kulturu Gradske skupštine tražeći da Kurbaša zbog neiskustva i nekompetentnosti nipošto ne bude imenovan.

U međuvremenu je Grad Zagreb umjesto Mani Gotovac u Kazališno vijeće imenovao glumca HNK u Zagrebu, Zijada Gračića, zaposlenici su pak kao svog predstavnika u vijeće izabrali Filipa Šovagovića, a zakonom propisani rok za okončanje natječaja je istekao, pa je cijeli postupak morao biti ponovljen.

Stoga je novo Kazališno vijeće 14. veljače raspisalo novi natječaj, a na njega su pristigle samo dvije prijave - člana ansambla Siniše Ružića koji se javio i na prvi natječaj, te redatelj Dražena Ferenčine za kojeg kuloari nagađaju da će biti izabran. na natječaj se usprkos bombastičnim najavama po medijima nije javio Robert Kurbaša, a od kandidature je odustao i aktualni ravnatelj Boris Svrtan.

Na potezu je sad vijeće koje bi danas trebalo proučiti pristigle programe te potom obaviti razgovore s kandidatima, a onda zagrebačkoj Gradskoj skupštini predložiti imenovanje. No, kao što smo već vidjeli na slučaju HNK Split, ali i ZKM - to ne znači da će Skupština rečenog kandidata i - potvrditi.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI