Jer ste vi to tražili: ponovno moguće SMS plaćanje članaka

Nakon brojnih upita ponovno smo omogućili uslugu SMS plaćanja članaka na našem portalu, a od danas je dostupna u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Crnoj Gori i Srbiji.

  

Poštovani čitatelji,

Kako bismo opstali i zadržali potpunu neovisnost, prije sedam godina odlučili smo dio našeg sadržaja smjestiti iza tzv. paywalla, odnosno uvesti pretplatu kao ključni izvor prihoda iz kojeg se financira djelovanje ovog portala. Taj eksperiment ne samo da je uspio, nego zahvaljujući vašoj podršci i pretplatama Teatar.hr funkcionira i danas.

No, svjesni da dio publike nema potrebe za kontinuiranom pretplatom, odnosno želi samo povremeni pristup točno određenim člancima, 2014. godine testirali smo SMS plaćanje pojedinih članaka. Iako je usluga bila sjajno prihvaćena zbog zahtjevne tehnologije i kompleksne regulative bili smo je prisiljeni ukinuti, a danas je nakon vaših brojnih upita ponovno pokrećemo i to za cijelu regiju.

Usluga SMS plaćanja jednokratnog pristupa članacima jednostavna je dostupna za svaki članak koji se nalazi iza paywalla, a za njezino korištenje nije potrebna nikakva registracija.

Cijena poruka određena je prethodno definiranim tarifnim modelima telekomunikacijskih kompanija u regiji pri čemu čak 60% naplaćenog iznosa upravo njima. Za kranje korisnike cijene su slijedeće:

  • 1.40 BAM u BiH
  • 3.72 HRK u Hrvatskoj
  • 0.61 EUR u Crnoj Gori
  • 60.00 RSD u Srbiji
  • 0.49 EUR u Sloveniji

Podsjećamo vas stoga i dalje naše pretplatne modele - mjesečni za 37.5 kuna, kvartalni za 100 i godišnji za 375 kuna, zahvaljujući kojima Teatar.hr i dalje djeluje kao neovisan medij.

Srdačno,

Vaš Teatar.hr tim

 

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.