Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Zaposlenici Gavelle protiv jednog od četiri kandidata za ravnatelja

Zaposlenici Gavelle protiv jednog od četiri kandidata za ravnatelja

Glumački ansambl tvrdi kako jednom od četiri kandidata nikako nije mjesto na čelu teatra u Frankopanskoj, a dojma su da politika baš njega želi imenovati. [DOKUMENT]
Share on facebook
Share on twitter

Na natječaj za ravnatelja Gavelle uz aktualnog prvog čovjeka te kuće, Borisa Svrtana javili su se još i član Gavellina ansambla Siniša Ružić, redateljica Saša Broz i glumac Robert Kurbaša.

Kazališno vijeće u sastavu: Mani Gotovac, predsjednica, Enes Vejzović (predstavnik umjetničkog osoblja), Kostadinka VelkovskaDrago Topolovec i Mladen Šoškić (predstavnik zaposlenika), odlučilo je - za razliku od prethodnog natječaja u toj kući, pozvati sve kandidate na razgovor, a što se i dogodilo 27. studenoga.

Posljedično, dvojac Vejzović i Šoškić koji predstavlja zaposlenike Gavelle u tom vijeću zaključio je kako preostala tri člana Kazališnog vijeća, a koje je imenovao Grad Zagreb, žele predložiti upravo imenovanje Kurbaše ravnateljem.

Podsjetimo, riječ je o glumcu koji je širokoj javnosti najpoznatiji po ulogama u sapunicama, a dosad nije obavljao nikakvu upravljačku dužnost u kulturi. No zato je poznato da je u proljeće 2015. postao članom HDZ-a. Kako je sam izjavio:

"Učinio sam to jer više nisam želio stajati sa strane i pasivno gledati što se događa. Kao glumac smatram da će HDZ mnogo napraviti na očuvanju našeg kulturnog identiteta, a takvo što ne nalazim u programu HDZ-ovih konkurentskih stranaka.
Za razliku od svojih protivnika Domoljubna koalicija radi na očuvanju našeg nacionalnog identiteta, a dio toga svakako je i naš kulturni identitet."

Umjetničkom osoblju Gavelle mogućnost Kurbašina imenovanja nikako nije po volji pa su se pismom obratili ne samo Kazališnom vijeću, već i Odboru za kulturu Gradske skupštine i samom gradonačelniku apelirajući na sve njih da Kurbašu ni u kom slučaju ne izaberu, a u tom su im se apelu pridružio i sindikat tehnike i pratećih službi.

Pismo prenosimo u cijelosti.

https://www.teatar.hr/wp-content/uploads/images/pismo-Gavela-1.pdf

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE