Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Iza čudesa: Alisa i psihoanaliza

Iza čudesa: Alisa i psihoanaliza

Dr.sc.Tomislav Brlek i dr.sc.Andrea Milankov gosti su druge ovosezonske tribine Čitanje kazališta koja se bavi temom “Iza čudesa: Alisa i psihoanaliza” ususret premijeri predstave 'Alisa u Zemlji čudesa'. 
Share on facebook
Share on twitter

Carrollovi romani odvajkada inspiriraju i one malčice zahtjevnije recipijente, uz djecu i one koji su djecom ostali, recimo, matematičare, ali i filozofe i umjetnike, o refleksijama u popularnoj kulturi da se i ne govori.

Je li Alisa zapravo samo priča o neobičnim zgodama male Alise, koja je jednog dosadnog britanskog popodneva odlučila požuriti za pedantnim bijelim zečićem, nervozno zagledanim u džepni sat, te se strmoglavila u podzemni svijet u kojem sve djeluje nekako naopako, nevjerojatno, pa i nemoguće, a nastanjuju ga nama danas znani i dragi likovi poput nacerene mačke ili gusjenice s nargilom, poludjela klobučara, ožujskog zeca  ili, pak, pustih vojski igraćih karata i šahovskih figura - ili je to ipak priča o nečemu drugome? Kako valja čitati ovaj komad? Što nam psihoanaliza nudi, kakve odgovore, kakva pitanja? Kako je kategorizirana ova priča? I zašto je važna, danas? Što se iz nje da učiti?

Ta i drga pitanja tema su tribine čiji je voditelj Srđan Sandić, zbiva se 16.11. od  19h, a ulaz je slobodan.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI