Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Dance Inn festival

Dance Inn festival

Prvo izdanje pop up festivala Dance Inn u organizaciji kazališne grupe de facto, u Zagrebački plesni centar dovodi tri plesne predstave.
Share on facebook
Share on twitter

Dance Inn je mini festival, međunarodno tematsko okupljanje u organizaciji kazališne skupine de facto,  a fokusirat će se na suvremenu izvedbenu umjetnost i live art.

Kako kaže službena najava:

Dance Inn želi mobilizirati plesače, djelatnike u kulturi i performere. Kroz plesne radionice, prezentacije predstava i projekata internacionalnih i domaćih umjetnika , debate, susrete i evente, festival će istraživati nove načine prezentacije umjetničkih radova, poticati umrežavanje s lokalnom i internacionalnom zajednicom te poticati umjetničku kreaciju, razmjenu znanja i iskustva te intenzivirati suradnju umjetnika uključenih u projekt.

Dance Inn  ima namjeru svake godine u svega par dana raspraviti i staviti u suodnos suvremeni ples i neku drugu granu umjetnosti, temu, te otvoriti polje za raspravu o stanju umjetničke proizvodnje u izvedbenim umjetnostima, načinima recepcije iste i daljnjim potencijalima povezivanja umjetnika koji djeluju u različitim formatima proizvodnje  suvremene umjetnosti.

U 2017., Dance Inn će se održati dvaput - Dance in Autumn u Zagrebačkom plesnom centru i Dance in Winter u Teatru &TD. A program jesenskog izdanja izgleda ovako:

PETAK, 13.10.2017.

20:00 Isabelle Schad: Dvostruki portret (GER)

21:00 Petra Hrašćanec i Saša Božić: Love will tear us apart (HR)

SUBOTA, 14.10.2017.

20:00 Isabelle Schad: Dvostruki portret (GER)

21:00 Petra Hrašćanec i Saša Božić: Love will tear us apart (HR)

NEDJELJA, 15.10.2017.

17:00 Leonida Kovač: Portret u suvremenoj umjetnosti, razgovor s umjetnicima

20:00 Aleksandra Janeva Imfeld i Pravdan Devlahović: oD taDa Do saDa (HR)

Off program

Razgovor:  Portret u suvremenoj umjetnosti

Moderatorica: Leonida Kovač

Simpozij će okupiti znanstvenike i stručnjake te studente zagrebačke likovne , plesne i dramske akademije, a pokušat će rastvoriti pitanje portreta u likovnoj i izvedbenoj umjetnosti, uz uvodno izlaganje teoretičarke Leonide Kovač na temu odgledanih predstava na festivalu.

DRUŽENJA POSLIJE PREDSTAVA / SVAKI DAN

Kolaž, Amruševa 11

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE