Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Zašto festival Perforacije nije natječajem uspio pronaći ravnatelja?

Zašto festival Perforacije nije natječajem uspio pronaći ravnatelja?

Na natječaj domaćeg festivala, dobitnika EU nagrade za inventivnost, u roku je pristigla 1 nezadovoljavajuća i 0 zadovoljavajućih prijava. Zašto?
Share on facebook
Share on twitter

Udruga Domino objavila je polovicom kolovoza natječaj za direktor/icu programa Festivala Perforacije 2018., u susret njegovoj jubilarnoj, 10 sezoni koja će se zbiti u Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Splitu i Dubrovniku u periodu od 16. - 30. 6. 2018.

Kandidatima su ponudili honorar od 45.000 kn bruto, te 205.000 kn osnovnog produkcijskog budžeta za sve aktivnosti, očekujući zauzvrat detaljam programski, financijski i tehnički plan, ali i namicanje eventualno potrebnih dodatnih sredstava.

Prema riječima Zvonimira Dobrovića, aktualnog ravnatelja kako Perforacija, tako i Domina:  'Osim što na nezavisnoj sceni imaju jedan od većih raspoloživih budžeta u Hrvatskoj, Perforacije su dobitnik EU nagrade za inventivnost i imaju prepoznatljivost u međunarodnom pejzažu koja nije slučajna.. '.

Dobrović nadalje, pojašnjavajući financijske uvjete kaže:  'Usput, radilo se o 250.000 garantiranih kuna, bez čekanja eventualnih rezultata Ministarstva, Grada, veza i vezica...'

Tome usprkos, na natječaj za ravnatelja / ravnateljicu tog i takvog festivala pristigla je tek jedna jedina i to nezadovoljavajuća prijava. Zašto?

Kako je moguće da domaći mladi mendžeri u kulturi ii barem alumni studija produkcije nisu navalili na ovaj natječaj? Zar im se nudi dovoljno boljih poslova? Ili ih kazalište jednostavno ne zanima?

Ili je možda problem u ponuđenom honoraru?

Konačno – možda je bavljenje ovakvom vrstom posla u Hrvatskoj unaprijed osuđeno na propast?

Zanima nas vaš stav...

***
Rezultati ankete:

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI