Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Kultura prestaje biti temeljna djelatnost SC-a, sindikat traži hitan sastanak u Vladi

Kultura prestaje biti temeljna djelatnost SC-a, sindikat traži hitan sastanak u Vladi

Jedna od četiri ključne djelatnosti Studentskog centra trebala bi postati tek 'nužno zlo', tvrde predstavnici Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, i zahtjevaju hitan sastanak s ministricama kulture i znanosti, te premijerom. [DOKUMENT]
Share on facebook
Share on twitter

Višegodišnja sanacija Studentskog centra došla je u novu fazu. Sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak Radničkom je vijeću predstavio prijedlog novog ustroja te tvrtke, a slijedom kojeg bi jedna od dosad četiri stožerne djelatnosti - ona kulturna, to prestala biti.

Točnije bila bi statusom (pa valjda i proračunom i inim resursima) izjednačena s Odjelom za upravljanje kvalitetom i rizicima u poslovanju s prehrambenim proizvodima.

"Ovo predstavlja nedvojbeno ukidanje djelatnosti koja postoji u Studentskom centru od samog početka i u suprotnosti je sa Statutom SC-a. Ovakvim potezom doveden je u pitanju čitav program djelatnosti Kulture i svi Europski projekti u kojima sudjelujemo.", stoji među inim u zahtjevu za hitan sasatanak što ga je Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi, odnosno njegova podružnica u Studentskom centru, uputila 21. lipnja ministricama kulture i znanosti, te samom premijerom.

"Gospodina Bošnjaka je imenovala Vlada Republike Hrvatske i on ovakav ustroj donosi u ime te iste Vlade. Stoga Vas molimo za hitan sastanak, jer ako se ovakav ustroj usvoji institucija koja ima značajno mjesto na kulturnoj mapi ovog grada, Republike Hrvatske pa i Europske unije (do sada smo sudjelovali u 5 europskih projekata) će prestati postojati.", tvrdi Sindikat.

Pismo HSDK ministricama i premijeru, prenosimo u cijelosti.

***

HRVATSKI SINDIKAT DJELATNIKA U KULTURI

PODRUŽNICA STUDENTSKI CENTAR

Zagreb, Savska cesta 25

 

Vlada Republike Hrvatske

Premijer Andrej Plenković

 

Ministrica znanosti i obrazovanja RH

Blaženka Divjak

 

Ministrica kulture RH

Nina Obuljen Koržinek

 

 

Zagreb, 21. lipanj 2017.

 

 

Poštovani,

danas je na Radničko vijeće Studentskog centra došao prijedlog novog ustroja Studentskog centra, kojeg je izradio sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak. Studentski centar oduvijek ima 3 osnovne djelatnosti: Prehranu, Smještaj i Kulturu te Zajedničke službe. Prema novom ustroju Kultura prestaje biti osnovna djelatnost i postaje Samostalna služba  za kulturu, šport i informiranje, na istoj razini sa Službom gospodarstva ili Odjelom za upravljanje kvalitetom i rizicima u poslovanju s prehrambenim proizvodima…

Ovo predstavlja nedvojbeno ukidanje djelatnosti koja postoji u Studentskom centru od samog početka i u suprotnosti je sa Statutom SC-a. Ovakvim potezom doveden je u pitanju čitav program djelatnosti Kulture i svi Europski projekti u kojima sudjelujemo.

Gospodina Bošnjaka je imenovala Vlada Republike Hrvatske i on ovakav ustroj donosi u ime te iste Vlade. Stoga Vas molimo za hitan sastanak, jer ako se ovakav ustroj usvoji institucija koja ima značajno mjesto na kulturnoj mapi ovog grada, Republike Hrvatske pa i Europske unije (do sama smo sudjelovali u 5 europskih projekata) će prestati postojati.

U prilogu Vam šaljem  novi organizacijski ustroj Studentskog centra.

 

S poštovanjem,

 

 

Lada Čikara

Sindikalna povjerenica HSDK – Podružnica Studentski centar

091 4593 429

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI