NASLOVNICA → BLOGPOLITIKA

Apsurd Tihomira Dujmovića

Kolumna Tihomira Dujmovića u Slobodnoj Dalmaciji konačno je opravdala svoj naziv. Ovo doista jest – ‘Vrijeme apsurda’.

| 7. 03. 2017.

Gospodin Tihomir Dujmović, kolumnist Slobodne Dalmacije, objavio je u tom mediju 24. veljače tekst naslovljen E, nama je puko film.

Osim što je u njemu višekratno iznio eklatantne neistine, a ono malo činjenica kojima barata izvrtao po potrebi, gospodin Dujmović se prije svega drvljem i kamenjem obrušio - na hrvatske glumce.

U atmosferi linča koja je proteklih godinu dana stvorena u Hrvatskoj, to bi još donekle bilo i shvatljivo (premda ne i opravdano), da istom tom gospodinu Dujmoviću rođena kći nije - glumica.

I to glumica koja je cijelu 2016. godinu primala fantomsku stipendiju Zagrebačkog kazališta mladih za posao koji nikad nije obavila, jer u razdoblju primanja stipendije nije zaigrala niti u jednoj jedinoj predstavi kazališta u Teslinoj. Dapače, prema svjedočenju velikog dijela zaposlenika tog zagrebačkog javnog teatra, osim u gledalištu, u ZKM je nikad nitko vidio nije!

Kako je to moguće?

Prema pisanom odgovoru što nam ga je na izravan upit uputila ravnateljica ZKM, „Stipendisti koji su dobivali stipendiju 2016. godine (stipendije se dodjeljuju na godišnjoj osnovi) zbog svojih akademskih obaveza sudjeluju u najviše jednoj predstavi.”

Gospođica Dujmović, stipendiju je primila, no zauzvrat nije odradila ni već spomenutu jednu jedinu predstavu.

Da bi se potom gospodin Dujmović otac na stranicama Slobodne Dalmacije pitao "sablažnjavaju li se" hrvatski glumci zbog "nepotizma o kojem čitaju po novinama".

Ja eto nisam glumica. Redateljica sam.

Ali se iskreno sablažnjavam nad ovom dvoličnošću i nepotizmom.

Ili da prafraziram gospodina Dujmovića: upravo su ovakvi slučajevi "tragedija ovog društva i ovog ceha".


POVEZANE VIJESTI
IZDVOJENO
MAGAZIN
NATJEČAJI & POSLOVI