Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Promocija nove knjige Marija Kovača

Promocija nove knjige Marija Kovača

U ponedjeljak, 6. ožujka 2017. godine, u 19 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, održat će se promocija knjige Marija Kovača „Udahnuti svjetla pozornice“ u izdanju Biblioteke Mansioni nakladnika Hrvatskog centra ITI.
Share on facebook
Share on twitter

Uz autora knjigu će predstaviti Sibila Petlevski, Boris Senker, Vojin Perić i Željka Turčinović.

Knjiga „Udahnuti svjetla pozornice“ govori o metodologiji kazališnog rada sa slijepim i slabovidnim osobama koju je autor razvijao u sklopu svog doktorskog rada. Mario Kovač započeo je svoj profesionalni kazališni rad sa slijepim i slabovidnim osobama 2002. godine na poziv glumca i umjetničkog voditelja Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život Vojina Perića. Kovač ističe kako mu je cilj skrenuti pozornost akademske te kazališne zajednice (ali i općenito umjetničke te šire javnosti) na jedan zanemaren i nedovoljno istaknut segment domaćeg kazališnog života.

„Udahnuti svjetla pozornice“ pokušava rezultate dobivene u tijeku redateljsko-pedagoške prakse sistematizirati na znanstven način i izvući iz spoja teorije i prakse materijal pogodan za izvođenje novih teza u humanističkom polju istraživanja i interdisciplinarnom području.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI