Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > USKOK podigao optužnicu protiv Berislava Šipuša

USKOK podigao optužnicu protiv Berislava Šipuša

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv bivšeg ministra kulture zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.
Share on facebook
Share on twitter

Više od dvije godine nakon što je Državni ured za reviziju otkrio skandaloznu praksu tadašnje ministrice kulture i njezina zamjenika (koji je poslije i sam postao ministar),  USKOK je protiv potonjeg podigao i optužnicu.

U službenom priopćenju na USKOK-ovim web stranicama, doduše, ne stoji puno ime Berislava Šipuša, već samo inicijali, no posve je jasno je riječ upravo o njemu.

USKOK-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je, prvo kao zamjenik ministrice kulture, a potom i kao ministar kulture, od srpnja 2012. do prosinca 2015. godine, protivno Odluci Vlade Republike Hrvatske o uvjetima korištenja službenih automobila, mobitela, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije te načinu odobravanja službenih putovanja, koristio svoje ovlasti na način da je za osobne potrebe podizao gotovinu i koristio poslovne kreditne kartice Ministarstva kulture. U gotovini je podigao ukupno 17.827,81 kunu, koji iznos je beskamatno koristio, a poslovnim kreditnim karticama Ministarstva kulture je u raznim ugostiteljskim objektima i drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu plaćao svoje privatne troškove u ukupnom iznosu od 64.387,72 kune. Okrivljenik je dio tako korištenih proračunskih sredstava u iznosu od 14.077,44 kune naknadno vratio višekratnim obustavama na plaći i uplatama gotovine u blagajnu, dok je sebi pribavio nepripadnu imovinsku korist od 68.603,09 kuna a proračun Republike Hrvatske oštetio za 68.968,09 kuna."

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE