Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Predstavljanje nove knjige Nine Mitrović ‘Drame’

Predstavljanje nove knjige Nine Mitrović ‘Drame’

Ove subote, 3. prosinca 2016.godine, u 19.30 sati u zagrebačkom caffe baru Vinyl, održat će se promocija knjige Nine Mitorivć 'Drame' koja je izdana u nakladništvu Biblioteke Mansioni.

Uz autoricu Ninu Mitrović, knjigu će predstaviti Matko Botić, urednik i Ivan Vidić, književnik.

Nova knjiga "Drame" obuhvaća dramski opus autorice započevši s dramskim tekst Komšiluk naglavačke, nastao u vrijeme studentskih dana autorice te praizveden 2003. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci, do drame Susret koja je nastala desetak godina kasnije, a čija se praizvedba održala 2013. godine u SNG Nova Gorica. Osim navedenih, u knjizi su još objavljene četiri drame nastale između 2003. i 2013. godine: Familija u prahu, Bota Zdenković, Kad se mi mrtvi pokoljemo i Ovaj krevet je prekratak ili samo fragmenti.

Urednik Matko Botić u pogovoru knjige ističe kako se "od mladenački razbarušenog Komšiluka iz 2003., do iskusnom rukom izbrušenog Susreta desetak godina kasnije, promijenila krvna slika cjelokupnog domaćeg teatra, dok je jedan po svemu unikatan opus prolazio samosvojan put na kojem se, zapravo, trudio s čitateljem i gledateljem uspostaviti uvijek isti odnos, ma koliko su se sredstva i načini te komunikacije mijenjali i evoluirali. Dramski glas Nine Mitrović, od one davne zimske večeri na Sušaku do tiskanja ove zbirke i neke nove premijere njezinog teksta negdje u Europi, uvijek se trudio imati na umu Nietzscheovo upozorenje iz poznatog aforizma: Tko se bori s čudovištima, mora paziti da pri tom i sam ne postane čudovište."

Nina Mitrović (1978.) nagrađivana je autorica dramskih djela izvedenih u nacionalnim kazalištima u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini te u teatrima u Austriji, Njemačkoj, Makedoniji, Finskoj, Slovačkoj i Češkoj. Autorica je radio drama i radio dokumentaraca premijerno emitiranih na Hrvatskom radiju. Njezini radovi prevedeni su na deset jezika te objavljeni u međunarodnim antologijama i časopisima.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE