Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Pero Kvrgić dobio scenu u Delnicama

Pero Kvrgić dobio scenu u Delnicama

Na inicijativu festivala KotarFEST! kazališna scena u Delnicama ubuduće će nositi ime velikog hrvatskog glumca.
Share on facebook
Share on twitter

Na petom KotarFEST!-u Pero Kvrgić i Lela Margitić izveli su čuvene Stilske vježbe koje su ušle u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdugovječnija predstava na svijetu koja se izvodi u istom postavu.

U sklopu iste manifestacije Kazališnu scenu Pero Kvrgić u Delnicama otvorila je glumica i redateljica Barbara Rocco te ispričala što za nju znače Stilske vježbe: „Kao dijete sam se zaljubila u kazalište, a ova predstava je u tome odigrala veliku ulogu. Otac mi je savjetovao da je obavezno pogledam. Rekao je da je to predstava koja se gleda više puta kroz cijeli život. Sada znam koliko je bio u pravu. Iznimna mi je čast biti ovdje večeras i otvoriti scenu „Pero Kvrgić.“

Na otvorenju scene govorio je i akademik Tonko Maroević, dugogodišnji prijatelj i suradnik Pere Kvrgića koji je s redateljem Tomislavom Radićem supotpisuje prijevod i adaptaciju Stilskih vježbi.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE