Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Natječaj za financiranje prijevoda drama

Natječaj za financiranje prijevoda drama

Natječaj je otvoren od 1.7.2016. do 1.9.2016.
Share on facebook
Share on twitter

Portal Drame.hr objavljuje svoj četvrti natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike. Natječaj je otvoren od 1.7.2016 do 1.9.2016, a u selekciju ulaze tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka. Žiri će izabrati jednu dramu koja će se  prevesti na strani jezik po izboru autora, u dogovoru s uredništvom portala.

O pobjedniku natječaja odlučivat će tročlani žiri u sastavu: Goran Ferčec, dramski pisac i dramaturg; Igor Vuk Torbica, redatelj te Maja Sviben, dramaturginja i urednica portala.

Sudjelovanje na natječaju podrazumijeva objavu prijavljenih drama na portalu, kao i prijevoda drame koja bude izabrana za prevođenje.
Prijevod će u skladu s mogućnostima uredništva biti promoviran u inozemstvu među relevantnim organizacijama.
Ako se radi o drami koja iz nekih razloga još ne smije biti objavljena  (različiti natječaji koji kao uvjet imaju neobjavljivanje, postavljanje u kazalištu i slično), potrebno je u prijavnici naznačite i željeni datum objave, koji ne smije biti kasnije od siječnja 2017. godine.

Također, mole se autori koji su od prosinca 2015. godine, kad je završio prethodni natječaj, do dana objave ovogodišnjeg natječaja poslali dramu da redakciju portala kontaktiraju e-mailom i potvrde žele li da im
tekst uđe u selekciju. Ako autor ima više tekstova objavljenih na portalu u tom periodu, potrebno je i da naznači s kojim se tekstom želi natjecati jer će u ovogodišnju selekciju moći ući samo jedan tekst istog autora.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI