Search
Close this search box.

Deseti natječaj za objavu natječaja za prijevode Drame.hr

Portal Drame.hr objavljuje deseti natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike.
Translation
Natječaj je otvoren od 4. srpnja do 4. kolovoza 2022. godine, a u selekciju ulaze tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka.

Žiri će izabrati jednu dramu koja će se prevesti na strani jezik po izboru autora, u dogovoru s uredništvom portala. O pobjedniku natječaja odlučivat će tročlani žiri u sastavu: Pavlica Bajsić Brazzoduro, dramaturginja i kazališna redateljica, Patrik Lazić, kazališni redatelj te Maja Sviben, dramaturginja i urednica portala.

Sudjelovanje na natječaju podrazumijeva objavu prijavljenih drama na portalu, kao i prijevoda drame koja bude izabrana za prevođenje. Prijevod će u skladu s mogućnostima uredništva biti promoviran u inozemstvu među relevantnim organizacijama. Ako se radi o drami koja iz nekih razloga još ne smije biti objavljena (različiti natječaji koji kao uvjet imaju objavljivanje, postavljanje u kazalištu i slično), potrebno je u prijavnici (http://drame.hr/hr/prijavi-dramu) naznačiti i željeni datum objave, koji ne smije biti kasnije od studenog 2022. godine.

Također, molimo autore koji su nam od rujna 2021. godine, kad je završio prethodni natječaj, do dana objave ovogodišnjeg natječaja poslali dramu da nas kontaktiraju e-mailom i potvrde žele li da im tekst uđe u selekciju. Ako autor ima više tekstova objavljenih na portalu u tom periodu, molimo da nam naznači s kojim se tekstom želi natjecati jer će u ovogodišnju selekciju moći ući samo jedan tekst istog autora.

Ovaj natječaj financiran je sredstvima Ministarstva kulture i gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE