Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Ukida se Festival svjetskog kazališta?

Ukida se Festival svjetskog kazališta?

Značajno smanjenje financijske podrške Ministarstva kulture Festivalu svjetskog kazališta moglo bi znači i njegov kraj, tvrdi njegova ravanateljica, uzdajući se u pomoć Grada Zagreba.
Share on facebook
Share on twitter

'Prošle smo godine od Ministarstva kulture dobili 400 tisuća kulture, dakle ove godine sto posto manje. Potpore Festivalu svjetskog kazališta su se stalno smanjivale, a s ovom cifrom male su mogućnosti da će se festival održati. Čekamo još rezultate Grada Zagreba, no bojim se da ćemo u 14. sezoni, nakon što smo u trinaest godina uspjeli u Zagreb dovesti neka od najvećih imena europskog i svjetskog kazališta, morati sasvim ugasiti Festival', rekla je Tportalu Dubravka Vrgoč kometirajući ovogodišnje rezultate natječaja za javne potrebe u kulturi RH.

Problem je, međutim, u činjenici da su rezultati identičnog natječaja za Grad Zagreb objavljeni davno, točnije 15. veljače, pa je nejasno misli li Vrgoč na neke druge, široj javnosti nepoznate gradske natječaje ili pak nije svjesna da su izdvajanaj za javne potrebe u kulturi Grada za tekuću godinu - poznate.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE