Naslovnica > VIJESTI > INFO > Laserom protiv mobitela u kazalištima

Laserom protiv mobitela u kazalištima

Ravnatelju jednog kazališta na West Endu dozlogirdilo je razračunavati se s gledateljima koji tijekom predstava koriste mobitele pa je odlučio pribjeći drastičnom riješenju.
Share on facebook
Share on twitter

Anthony Biggs, umjetnički ravnatelj Jermyn Street Theatre, najavio je korištenje lasera u borbi protiv gledatelja koji ni tijekom kazališnih izvedbi ne ispuštaju svoje mobilne telefone iz ruku. Riječ je o tehnologiji koju već koriste Shanghai Grand Theatre i Nacionalni centar za izvedbene umjetnosti u Pekingu, a koja se svodi na to da iz stražnjeg ili bočnih djelova gledališta uperi laserski snop u osobu koja u gledalištu koristi mobilni telefon.

Biggs priznaje da nije riječ o idealnom riješenju, te da je u dosadašnjoj praksi bilo grešaka, no jednako tako napominje kako ni upozorenja publici prije izvedbi da ugase svoje telefone nisu baš učinkovita.

"Mislim da smo došli dotle da ljudi jednostavno misle da imaju pravo koristiti telefone bilo kad i bilo gdje. I kad ih upozorite da to nije primjereno, odgovaraju vam protupitanjem: zašto ne?", kaže ogorčeni Biggs podsjećajući na ne tako davni skandal s Benedictom Cumberbatchem, a kojemu su uzrok bili upravo - mobilni telefoni.

Koliko je tehnologija koju Biggs planira koristiti zapravo efikasna, te kad je misli uvesti u Jermyn Street Theatre zasad je nepoznanica.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI