Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Veliki povratak Ane Lederer

Veliki povratak Ane Lederer

U bizarnoj situaciji kakva je moguća samo u Hrvatskoj, s jedne strane Markova trga jučer se raspravljalo o pogubnim posljedicama poslovanja bivše intendantice, a s druge strane istog trga imenovana je zamjenicom ministra!
Share on facebook
Share on twitter

Ana Lederer jučer je imenovana zamjenicom ministra kulture. Gotovo u istom trenutku dok je Vlada 'blagoslivljala' to imenovanje, s druge strane Markova trga, u Saboru, na dnevnom je redu bila rasprava o izvješćima Državne revizije za javne ustanove u kulturi. Pa tako i za HNK Zagreb u vrijeme u kojem mu je na čelu bila ta ista Ana Lederer.

O nalazima rečene revizije pisali smo već detaljno, no dovoljno je navesti posljednji pragaraf izvješća:

"Revizijom utvrđene nepravilnosti i propusti koje se odnose na nepostupanje prema nalozima prethodne revizije, te planiranje, računovodstveno poslovanje, potraživanja i postupke javne nabave, dijelom su posljedica nezadovoljavajućeg funkcioniranja sustava unutarnjih kontrola i utjecale su na izražavanje uvjetnog mišljenja."

Državna je revizija dakle ustvrdila da su njezini prethodni naputci ignorirani, da se poslovalo neuredno i mimo zakona, a posljedice po kuću su poznate - milijunski dugovi.

Kako osoba odgovorna za takvo što može postati zamjenicom resornog ministra poznato je samo hrvatskoj Vladi. Ili je baš to ta 'nova nacionalna paradigma' o kojoj posljednjih dana toliko slušamo?

Možda smo sve krivo shvatili. Kad su govorili o Vladi stručnjaka nisu lagali, samo nisu rekli stručnjaka za - što.

https://www.teatar.hr/wp-content/uploads/images/HRVATSKO-NARODNO-KAZALIŠTE-U-ZAGREBU.pdf

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI