Dodjela Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa RH

Dodjela Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske održat će se u Zagrebačkom plesnom centru u ponedjeljak, 26. listopada, s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan!

  

Ove godine strukovne organizacije suvremenog plesa sklopile su suradnju te nagradu od sada zajednički dodjeljuju Udruga plesnih umjetnika Hrvatske i Udruga profesionalnih plesnih umjetnika „PULS“ pod nazivom „Nagrada strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske“.

Udruge će dodijeliti 9. Nagradu, za razdoblje od 1.9. prethodne godine do 31.8. 2015. Novost je i proširenje kategorija Nagrade te se Nagrada dodjeljuje u sljedećim kategorijama: Nagrada za najbolju pojedinačnu izvedbu, Nagrada za najbolji izvođački ansambl (kolektivnu izvedbu), Nagrada za najbolju koreografiju, Nagrada najperspektivnijem plesnom umjetniku/ci te Posebna nagrada koju dodjeljuju Upravni odbori obje Udruge osobi ili organizaciji za organiziranje događaja od posebne važnosti za razvoj plesne umjetnosti, za izuzetan umjetnički doprinos ili za doprinos strukturnom razvoju plesne umjetnosti u RH.

Nagrade nemaju natjecateljski karakter već karakter priznanja od strane struke.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.