Naslovnica > VIJESTI > INFO > Sezona 2015/2016: ZeKaeM

Sezona 2015/2016: ZeKaeM

Zagrebačko kazalište mladih za sezonu 2015/16. priprema sedam novih naslova.

S+ezonu premijernih predstava otvorit će 26. rujna Drakula, u režiji srpskog redatelja Andraša Urbana, koprodukcija je ZKM-a, Drame Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora te Fundacije Teatro Due iz Parme. Najavljena kao oštra, beskompromisna i radikalna izvedba praizvedena je krajem svibnja u Mariboru, a nakon Zagreba u studenom odlazi u Parmu.

Slijedi premijera autorskog projekta koreografa Roberta Olivana (10. listopada) bez naslova, u koprodukciji ZKM-a i Zagrebačkog plesnog ansambla, te predstava Hinkemann Ernsta Tollera, u režiji Igora Vuka Torbice (7. studenog) i Čarobni brijeg Thomasa Manna, u režiji Janusza Kice (30. prosinca).

U novoj godini očekuju se premijere predstava Živjet ćemo bolje Maje Hrgović, u režiji Senke Bulić i koprodukciji s Hotelom Bulić, u siječnju te u veljači Crna knjiga Boruta Šeparovića i Share Nore Krstulović.

Crna knjiga, dokument Udruge Franak s kratkim ispovijestima ljudi koji imaju kredite u 'švicarcima', ishodišna je točka od koje će se u procesu s glumcima razmatrati problem duga kao ropstva, a predstava Share, koprodukcija ZKM-a, umjetničkog kolektiva SKROZ i ZAMP-a, dio je šireg projekta koji propituje poziciju intelektualnog vlasništva danas, razmatra razvoj i zakonska rješenja u zaštiti autorskih prava i intelektualnog vlasništva, a kojega je potaknuo ZAMP.

Snježana Abramović Milković, koja je proteklih šest mjeseci ravnateljica ZKM-a, najavila je na konferenciji za novinare da će ZKM tijekom ljeta i iduće sezone nastaviti s aktivnošću na društvenim mrežama i citylight oglasnim površinama, najesen će lansirati mobilnu aplikaciju za informacije o kazalištu, te razvijati novu, interaktivnu web stranicu, a sve će više predstava imati engleske titlove. U planu su i dva televizijska dokumentarca o nastanku predstava Petar Pan i Emil i detektivi.

U protekloj sezoni ZKM je imao šest premijernih produkcija, s domaćim i inozemnim koprodukcijama jedanaest, 41 gostovanje u Hrvatskoj i inozemstvu, 30 gostujućih predstava u tom kazalištu, odnosno 273 izvedbe koje je popratilo skoro četrdeset tisuća gledatelja. Prodano je više od 28 tisuća ulaznica, s prihodom oko 1,13 milijuna kuna.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE