Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Tko će zamijeniti Snježanu Banović?

Tko će zamijeniti Snježanu Banović?

Sad već bivša predsjednica kulturnog vijeća za dramsku i plesnu umjetnost dala je ostavku nakon što je isto učinila i ministrica koja ju je imenovala.
Share on facebook
Share on twitter

"Budući da me članicom Kulturnog vijeća za dramsku i plesnu umjetnost i izvedbene umjetnosti imenovala Vaša prethodnica dr.sc. Andrea Zlatar Violić, smatram svojom profesionalnom dužnošću da Vam, u skladu s čl. 4. i 5. Zakona o kulturnim vijećima, svoj mandat stavim na raspolaganje.

Smatram da sam, zajedno s kolegama iz Vijeća, tijekom posljednje tri i pol godine, radila u skladu s najvišim profesionalnim kriterijima te da smo (iako s  teškoćama u komunikaciji s nekim dužnosnicima Ministarstva) sve odluke donosili na dobrobit umjetnika, sustava, umjetničkih programa i kazališne umjetnosti u Hrvatskoj općenito. Za suradnju s njima imam najveće riječi pohvale te im zahvaljujem na trudu, angažmanu i doprinosu. Isto vrijedi za sve vrijedne djelatnike  Službe za dramsku umjetnost i audiovizualnu djelatnost. "

Stoji to, među inim, u ostavci što ju je još 28. travnja na mjesto predsjednice i članice rečenog vijeća uputila Snježana Banović.

Berislav Šipuš ostavku je promptno prihvatio, no o njoj javnost službeno nikad niej obaviještena. No, nakon više od mjesec dana tišine, danas je Ministarstvo objavilo natječaj kojim traži zamjenskog člana ili članicu vijeća, a čiji tekst prenosimo u cijelosti.

***

Na temelju članka 4. stavka 1. Zakona o kulturnim vijećima („Narodne novine“, broj 48/04, 44/09 i 68/13), ministar kulture objavljuje

JAVNI POZIV
za predlaganje člana Kulturnog vijeća za dramsku i plesnu umjetnost
te izvedbene umjetnosti

Pozivaju se institucije i udruge iz područja kulture i umjetnosti da podnesu pisane i obrazložene prijedloge kandidata za izbor člana Kulturnog vijeća za dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti (u daljnjem tekstu: Vijeće) koje je osnovano pri Ministarstvu kulture za  predlaga­nje ci­ljeva kulturne politike i mjera za ­njezino provođe­nje, a posebice predlaganja programa javnih potreba u kulturi te radi ostvariva­nja utjecaja kulturnih djelatnika i umjetnika na donoše­nje odluka važnih za kulturu i umjetnost.

Za članove Vijeća imenuju se kulturni djelatnici i umjetnici iz područja umjetnosti i kulture koji svojim dosadašnjim dostignućima i poznavanjem problema vezanih za utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva zbog kojih je Vijeće osnovano.

Prijave, uz koje je obvezno priložiti životopis i dokaze o ispunjavanju uvjeta iz ovog Javnog poziva, podnose se u roku od 30 dana od dana objave Javnog poziva, na sljedeću adresu:

Ministarstvo kulture
Runjaninova 2
10 000 Zagreb,

s naznakom: „Prijava kandidata za člana Kulturnog vijeća za dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti Ministarstva kulture“.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI