Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Šest dana FEN-a počevši od – danas!

Šest dana FEN-a počevši od – danas!

Festival neovisnih kazališta u Opatiji donosi deset predstava za odrasle, deset predstava za djecu, nekoliko radionica i jedan potencijalni Guinnessov rekord!
Share on facebook
Share on twitter

Četvrto izdanje Festivala neovisnih kazališta i kazališnih skupina (FEN) održat će se od 7. do 12. travnja u Opatiji te na jednom mjestu okupiti predstave, radionice, ali i aktere hrvatske nezavisne kazališne scene.

Uz deset predstava za odrasle, među kojima je i Ja koja imam nevinije ruke Zagrebačkog glumačkog ateljea kojom FEN obilježava rođendan hrvatske pjesnikinje Vesne Parun 10. travnja, deset predstava za djecu te tri radionice u kojima sudjeluju Martina Tomčić, Ivana Husar, Ivica Šimić i Renato Baretić, ovogodišnje izdanje FEN-a imat će i posebno iznenađenje - otvorenje najmanjeg kazališta na svijetu u suradnji s Teatrom Oz iz Mošćeničke Drage!

‘Nećemo otkrivati detalje ove 'aktivnosti za Guinnessa', nego samo da je lokacija tog kazališta u Brseču, dok će se sve ostalo saznati u petak, 10. travnja’, rekla je ravnateljica Festivala Opatija Rajna Miloš.

FEN je već i prije trećeg izdanja učvrstio svoju poziciju kao jedna od najzanimljivijih i najvažnijih manifestacija izvedbenih umjetnosti u Hrvatskoj, a tome u prilog govori i činjenica da je u prvoj sezoni osvojio Teatar.hr Nagradu publike, a druge je godine osvojio nominaciju.

‘Danas možemo reći da je tijekom proteklih godina FEN odrastao, izborio se za svoje mjesto u prebogatom kalendaru kazališnih festivala Hrvatske. FEN je postao važan sudionicima koliko i našoj publici, dobio priznanja, osvojio brojne nagrade u raznim granama svog djelovanja i postao ne samo ljubimac Opatije već i svojevrsni brend’, rekla je Miloš za Novi list dodajući kako je festival važan za lokalnu zajednicu ne samo u kulturnom i obrazovnom smislu, već i turistički.

fen plakat
Za ovogodišnji je Festival neovisnih kazališta odabrano 24 programa s više od stotinu sudionika koji će se prikazati u šest dana na šest različith pozornica diljem Opatije. Posjetitelje očekuju dvije nove kategorije - 'Ovo morate vidjeti!' i 'Odabrao FEN'. Svoje će programe na 4. FEN-u predstaviti 17 kazališta iz Zagreba, Splita, Varaždina, Pule i Mošćeničke Drage, a neće izostati ni velikih glumačkih imena među kojima su Nina Violić, Nataša Janjić, Ecija Ojdanić, Vilim Matula, Elvis Bošnjak, Dražen Šivak te Petra Radin koja se pojavljuje u trostrukoj ulozi - glumice, redateljice i voditeljice radionice.

Kao što vjerojatno znate, FEN nema nagrada. Sva će kazališta koja sudjeluju na FEN-u, kao i ostali dionici ove manifestacije kao suvenir dobiti jedinstveno sušilo za kosu, čiji je dizajn ove godine osmislila Saška Mutić.

Ulaznica predstave za odrasle stajat će 40 kuna, a predstave za djecu 20 kuna za dijete i roditelja. Kod organiziranog dolaska školskih i vrtićkih grupa ulaz je besplatan. U ponudi će se naći i paketi po tri ulaznice za različite predstave kod kojih je svaka pojedinačna ulaznica 10 kuna jeftinija.

Teatar.hr financiraju isključivo njegovi čitatelji pretplatama ili donacijama.
Ukoliko nas želite podržati donacijom to možete učiniti ovdje, a pretplatiti se možete ovdje.
Hvala vam!

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI