Search
Close this search box.

Šest dana FEN-a počevši od – danas!

Festival neovisnih kazališta u Opatiji donosi deset predstava za odrasle, deset predstava za djecu, nekoliko radionica i jedan potencijalni Guinnessov rekord!

Četvrto izdanje Festivala neovisnih kazališta i kazališnih skupina (FEN) održat će se od 7. do 12. travnja u Opatiji te na jednom mjestu okupiti predstave, radionice, ali i aktere hrvatske nezavisne kazališne scene.

Uz deset predstava za odrasle, među kojima je i Ja koja imam nevinije ruke Zagrebačkog glumačkog ateljea kojom FEN obilježava rođendan hrvatske pjesnikinje Vesne Parun 10. travnja, deset predstava za djecu te tri radionice u kojima sudjeluju Martina Tomčić, Ivana Husar, Ivica Šimić i Renato Baretić, ovogodišnje izdanje FEN-a imat će i posebno iznenađenje - otvorenje najmanjeg kazališta na svijetu u suradnji s Teatrom Oz iz Mošćeničke Drage!

‘Nećemo otkrivati detalje ove 'aktivnosti za Guinnessa', nego samo da je lokacija tog kazališta u Brseču, dok će se sve ostalo saznati u petak, 10. travnja’, rekla je ravnateljica Festivala Opatija Rajna Miloš.

FEN je već i prije trećeg izdanja učvrstio svoju poziciju kao jedna od najzanimljivijih i najvažnijih manifestacija izvedbenih umjetnosti u Hrvatskoj, a tome u prilog govori i činjenica da je u prvoj sezoni osvojio Teatar.hr Nagradu publike, a druge je godine osvojio nominaciju.

‘Danas možemo reći da je tijekom proteklih godina FEN odrastao, izborio se za svoje mjesto u prebogatom kalendaru kazališnih festivala Hrvatske. FEN je postao važan sudionicima koliko i našoj publici, dobio priznanja, osvojio brojne nagrade u raznim granama svog djelovanja i postao ne samo ljubimac Opatije već i svojevrsni brend’, rekla je Miloš za Novi list dodajući kako je festival važan za lokalnu zajednicu ne samo u kulturnom i obrazovnom smislu, već i turistički.

fen plakat
Za ovogodišnji je Festival neovisnih kazališta odabrano 24 programa s više od stotinu sudionika koji će se prikazati u šest dana na šest različith pozornica diljem Opatije. Posjetitelje očekuju dvije nove kategorije - 'Ovo morate vidjeti!' i 'Odabrao FEN'. Svoje će programe na 4. FEN-u predstaviti 17 kazališta iz Zagreba, Splita, Varaždina, Pule i Mošćeničke Drage, a neće izostati ni velikih glumačkih imena među kojima su Nina Violić, Nataša Janjić, Ecija Ojdanić, Vilim Matula, Elvis Bošnjak, Dražen Šivak te Petra Radin koja se pojavljuje u trostrukoj ulozi - glumice, redateljice i voditeljice radionice.

Kao što vjerojatno znate, FEN nema nagrada. Sva će kazališta koja sudjeluju na FEN-u, kao i ostali dionici ove manifestacije kao suvenir dobiti jedinstveno sušilo za kosu, čiji je dizajn ove godine osmislila Saška Mutić.

Ulaznica predstave za odrasle stajat će 40 kuna, a predstave za djecu 20 kuna za dijete i roditelja. Kod organiziranog dolaska školskih i vrtićkih grupa ulaz je besplatan. U ponudi će se naći i paketi po tri ulaznice za različite predstave kod kojih je svaka pojedinačna ulaznica 10 kuna jeftinija.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE