Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Festival Opatija ima novog ravnatelja

Festival Opatija ima novog ravnatelja

Nakon što je zbog neprihvaćanja njezina izvještaja Rajna Miloš zatražila razrješenje s mjesta ravnateljice Festivala Opatija, Upravno vijeće ustanove imenovalo je 15.veljače 2017.g. novog ravnatelja.
Share on facebook
Share on twitter

Upravno vijeće Festivala Opatija na čelu s Lorenom Bašan kao predsjednicom, donijelo je 15.veljače 2017.g. Odluku o imenovanju ravnatelja Ustanove za organizaciju,promidžbu i posredovanje u oblasti kulture  Festivala Opatija kojom se na ovo mjesto imenuje Ernie Gigante Dešković, na mandat od četiri godine. Mandat započinje 27.veljače 2017.g.

Ernie Gigante Dešković rođen je 1979. godine. Osnovnu školu završio je u Voloskom i Opatiji, na Srednjoj prometnoj školi u Rijeci stekao je zvanje tehničara unutarnjeg transporta, a na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci zvanje sveučilišnog prvostupnika kulturologije te magistra kulturologije.

Na istom fakultetu nastavlja obrazovanje za doktora znanosti. Dosad je objavio sedam beletrističkih i popularno-znanstvenih knjiga te je uredio desetak knjiga i časopisa. Eseje, priče i članke objavljuje u brojnim domaćim i inozemnim tiskovinama.

Član je Mense i Hrvatskog književnog društva. Iako se u njegovoj biografiji navodi da je i političar, on sam kaže da je »građanin Opatije koji je aktivan u životu grada, pa i kroz politiku«.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI