Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Počinje 6. Festival neovisnih kazališta – FEN

Počinje 6. Festival neovisnih kazališta – FEN

6. izdanje Festivala neovisnih kazališta Republike Hrvatske - FEN 2017. će se održati od 18. do 22. listopada u Opatiji.
Share on facebook
Share on twitter

Od ukupno 35 prijava koliko ih je ove godine pristiglo na Natječaj za sudjelovanje odabrano je njih 14, i to 7 predstava za odrasle, 6 predstava za djecu i 1 radionica.

FEN se odvija od 18.10. do 22.10., a nakon godina podstanarstva s centrom Gervais FEN je napokon dobio svoj dom.

I ove godine se on odvija na više lokacija: u Gervaisu, Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer i vrtićima opatijskog područja. Počinje u srijedu u 20 sati u Gervaisu s predstavom Političar“ zagrebačkog B Glada.

Već sljedećeg dana u 18:30 sati u Šporeru se održava predstava Majstor Jura Tragača, a u 20:30 sati u Gervaisu predstava Kako život Kazališta Moruzgva. Ostatak programa potražite u našem kalendaru.

Pored programa za odrasle ovaj festival posebnu pažnju posvećuje edukaciji i približavanju djeci magije kazališta. Stoga su dječje predstave pomno odabrane kako bi pored zabave edukativno govorile o ekologiji, prijateljstvu i glazbi. Dječje predstave se održavaju u vrtićima u Ičićima i Veprincu te u Gervaisu i Šporeru. Također za odgajatelje, učitelje, nastavnike, pedagoge, defektologe, socijalne radnike i roditelje imamo lutkarsku radionicu koju će voditi Kruna Tarle, prof, kazališna i likovna umjetnica multimedije“, najavljuje rekao je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija, ustanove koja već šestu godinu za redom raspisuje Natječaj za sudjelovanje na FEN-u i organizira ovaj festival.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE