Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Splitsko ljeto više nije festival s nacionalnim statusom?

Splitsko ljeto više nije festival s nacionalnim statusom?

Odrađujući 'damage control' intervju proteklog vikenda, Berislav Šipuš iznio je i jedan vrlo zanimljiv podatak.
Share on facebook
Share on twitter

Berislav Šipuš proteklog je vikenda dao intervju Jutarnjem listu u kojem je pokušao popraviti što se popraviti da nakon izbijanja afere o nalazu Ureda državne Revizije u Ministarstvu kulture.

Zamjenik, sad već bivše, ministrice silno se trudio opravdati sve nepravilnosti u poslovanju Ministarstva, no nije naveo u kojim bi to okolnostima bilo ministrica bilo on osobno uopće imali potrebe podizati gotovinu sa službene kartice, a kamo li u iznosima do cca 50.000 kuna. Što se pak tiče spornih službenih putovanja, Šipuš se očitovao posve suprotno nalazu Revizije, premda u pitanju nije dokument s kojim bi se moglo polemizirati.

No, najzanimljivija njegova izjava u cijelom intervjuu jest ona o statusu Splitskog ljeta. Naime, kako smo već pisali, nakon 'okršaja' Ministarstva sa intendantom HNK Split i splitskim gradonačelnikom, u ovogodišnjim rezultatima Natječaja za javne potrebe u kulturi RH, iznos subvencija za Splitsko ljeto nije naveden. Službeno - zato jer u trenutku njihove objave nije bio poznat program manifestacije, premda su u istom dokumentu navedene potpore za neke druge aktivnosti u sličnom statusu.

"Goran Golovko, intendant u Splitu i ravnatelj Splitskog ljeta, ne odgovara više Ministarstvu za umjetnički koncept. Njegovo je da se, ako želi, javi na naš natječaj za financiranje.", izjavio je Šipuš te tako potvrdio višetjedna nagađanja kako će splitski festival zbog neposluha biti - financijski, ali i statusno kažnjen. Ta je njegova izjava u potpunoj suprotnosti sa uvjeravanjma što ih je, prilikom objave da ravnanje Splitskim ljetom ipak preuzima intendant HNK Split, svojevremeno iznio dogradonačelnik Goran Kovačević.

Što to zapravo znači za budžet ovogodišnjeg izdanja te manifestacije, kao ni za njezinu budućnost, nažalost do zaključenja ovog tekst anismo uspjeli saznati ni u Minstarstvu kulture ni u splitskom HNK.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE