Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Andrea Zlatar Violić podnijela ostavku

Andrea Zlatar Violić podnijela ostavku

Premijer Zoran Milanović primio je pisanu ostavku ministrice kulture Andree Zlatar Violić i s današnjim danom razriješit će je dužnosti. Tekst ostavke prenosimo u cijelosti. [DOKUMENT]
Share on facebook
Share on twitter

Potvrdio je to za agenciju HINA glasnogovornik Vlade.

"Kao ministrica prihvaćam odgovornost za nepravilnosti u računovodstvenom poslovanju i ispričavam se zbog nedovoljne kontrole i nepridržavanja propisa u financijskom poslovanju. Iako su sva dugovanja podmirena, smatram da je logična posljedica moje odgovornosti za nepravilnosti u financijskom poslovanju ostavka. Stoga ovime podnosim ostavku na mjesto ministrice kulture u Vladi RH", napisala je u pismu ostavke na dužnost ministrice kulture Andrea Zlatar Violić.

Zlatar je u pismu zahvalila predsjedniku Vlade na povjerenju koje joj je ukazao imenovanjem na mjesto ministrice kulture. "Posebno bih htjela naglasiti da sam ponosna na gotovo tri i pol godine zajedničkog rada za vrijeme kojega su u području kulture ostvareni značajni pomaci i projekti", istaknula je Zlatar Violić.

Podsjetimo, ostavka je posljedica nalaza Ureda državne revizije o poslovanju Ministarstva kulture, a što smo ga još prije šest mjeseci objavili ovdje.

Tome usprkos, Zlatar Violić u svom pismu kaže da "u nepravilnostima u poslovanju korištena sredstva nisu trošena nenamjenski" te da su "svi putni nalozi zatvoreni i odnose se na obavljena putovanja". Ministarstvo je, dodaje, prihvatilo nalaz Državne revizije te donijelo Uputu o postupanju s računima za reprezentaciju i Uputu o postupanju s putnim nalozima te ispravilo nepravilnosti navedene u reviziji.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI