Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Preminula Tatjana Feher

Preminula Tatjana Feher

Glumica Tatjana Feher preminula je u subotu, 24. siječnja, u Zagrebu, priopćili su u ponedjeljak iz Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u čijem je ansamblu provela 18 godina.

Tatjana Feher studirala je u Zagrebu na Akademiji dramskih umjetnosti u klasi Branka Gavelle, a diplomirala je 1962. kod Georgija Para.

Glumačku karijeru počela je 1964. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku ulogom Viole u predstavi Williama Shakespearea "Na tri kralja" u režiji Marka Foteza. U osječkom kazalištu ostvarila je još nekoliko istaknutih uloga, a godinu dana poslije, 1965., odlazi u Narodno pozorište u Mostaru gdje je provela punih 26 godina do početka rata 1991. godine. Članica Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru bila je od njegova osnutka 1994. godine.

Na Festivalu glumca u Vinkovcima 2008. s kolegicom Nikolinom Marić dobila je Nagradu Fabijan Šovagović za najbolju žensku ulogu u predstavi Nine Kleflin "Bljesak Zlatnog zuba" u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

Posljednja predstava koju je odigrala u HNK Mostar bila je "Sjećanja iz garderobe" u režiji Dragana Komadine, a u produkciji Matice hrvatske Mostar.

Iz aktivnog kazališnog života povukla se 2012., a posljednje godine života provela je u staračkom domu u rodnom Zagrebu.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE