Naslovnica > PREDSTAVE > Ajmo na fuka

Ajmo na fuka

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Nevesela ekonomska situcija i sustav financiranja javnih ustanova u kulturi u BiH rezultirali su prvom ikad suradnjom dvaju mostarskih teatara - HNK Mostar i Narodnog pozorišta Mostar - na produkciji predstave 'Ajmo na fuka'.
autorski tim funkcija
Dragan Komadinaautor teksta
Dragan Komadinaredatelj
Davorin Briševacscenograf
Edita Hujdurkoreograf
Maida Kovačevićkostimograf
Maida Kovačevićmajstor maske
izvođači uloge
Robert Pehar
Saša Oručević

Drama je to poslijeratnom Mostaru, čiji tekst i režiju potpisuje Dragan Komadina, a igraju Robert Pehar (Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru) i Saša Oručević (Narodno pozorište Mostar). Riječ je o apsurdistički intoniranoj predstavi o mostarskom ratu i miru, o prošlosti i sadašnjosti ovoga grada, koje se na bolan i tragikomičan način isprepliću u životima dva lika. U središtu je radnje odnos dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH), te dva moguća raspleta njihove ratne sudbine. Najprije se bavi time kakav je njihov odnos “na nebu” nakon što poginu u ratu, s druge strane njihovim odnosom i zajedničkim životom u poslijeratnom Mostaru.

Obzirom na stanje u Mostaru, na međuljudske odnose i neformalnu podjeljenost vjerujemo da će ovo doprinjeti ujedinjenju grada i tome da će ljudi razbiti predrasude poput “ova” i “ona” strana, kazalište i pozorište. Mi želimo animirati ljude da idu i u pozorište i u kazalište”, izjavio je povodom premijere predstave ranatelj NPM, Almir Mujkanović.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE