Naslovnica > PREDSTAVE > Ajmo na fuka

Ajmo na fuka

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Nevesela ekonomska situcija i sustav financiranja javnih ustanova u kulturi u BiH rezultirali su prvom ikad suradnjom dvaju mostarskih teatara - HNK Mostar i Narodnog pozorišta Mostar - na produkciji predstave 'Ajmo na fuka'.

Drama je to poslijeratnom Mostaru, čiji tekst i režiju potpisuje Dragan Komadina, a igraju Robert Pehar (Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru) i Saša Oručević (Narodno pozorište Mostar). Riječ je o apsurdistički intoniranoj predstavi o mostarskom ratu i miru, o prošlosti i sadašnjosti ovoga grada, koje se na bolan i tragikomičan način isprepliću u životima dva lika. U središtu je radnje odnos dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH), te dva moguća raspleta njihove ratne sudbine. Najprije se bavi time kakav je njihov odnos “na nebu” nakon što poginu u ratu, s druge strane njihovim odnosom i zajedničkim životom u poslijeratnom Mostaru.

Obzirom na stanje u Mostaru, na međuljudske odnose i neformalnu podjeljenost vjerujemo da će ovo doprinjeti ujedinjenju grada i tome da će ljudi razbiti predrasude poput “ova” i “ona” strana, kazalište i pozorište. Mi želimo animirati ljude da idu i u pozorište i u kazalište”, izjavio je povodom premijere predstave ranatelj NPM, Almir Mujkanović.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter