Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Igre: Ministrica jedno, uprava drugo

Igre: Ministrica jedno, uprava drugo

Iako je ministrica kulture najvaljivala preoblikovanje koncepta Dubrovačkih ljetnih igara i preseljenje dijela programa u Lazarete, aktualna uprava tvrdi da se takvo što neće dogoditi.
Share on facebook
Share on twitter

Javni razgovor o Dubrovačkim ljetnim igrama s ciljem ostvarivanja diskursa između publike te kreatora programa i organizatora s druge strane, a na temu prošlog, sadašnjeg i budućeg značaja Igara, održan je 19. siječnja u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad, uz sudjelovanje više stručnjaka i brojnih građana.

Ključnu informaciju na skupu iznjela je pomoćnica ravnatelja Igara, Mani Gotovac, ustvrdivši kako se niti jedna predstava ove godine neće odigrati u Lazaretima, što je posve suprotno najavama resorne ministrice iz listopada prošle godine.

Gotovac je ipak priznala da je nužno pronaći novi način suživota Igara s turizmom u Dubrovniku, dok je pak ravnatelj Tarbuk naglasak stavio na neisplativost festivala s obzirom na njegova premala gledališta.

U razgovoru su uz građane i učenike sudjelovali intendant Dubrovačkih ljetnih igara Mladen Tarbuk, njegova pomoćnica za dramski program Mani Gotovac koja je razgovor i moderirala, ravnatelji dubrovačkih ustanova u kulturi, dekan Akademije za dramsku umjetnost Sveučilišta u Zagrebu Borna Baletić, diplomirana pijanistica Marija Grazio, skladatelj Đelo Jusić, dr. sc. Davor Ljubimir, prof. filozofije Ante Nodilo, kazališni kritičar Jovica Popović te akademik Nenad Vekarić.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI