Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Dani odluke za Abramović Milković & Buljana

Dani odluke za Abramović Milković & Buljana

Uz preuzimanje novih dužnosti, ravnateljica ZKM i ravnatelj nacionalne Drame morat će se riješiti i onih - starih.
Share on facebook
Share on twitter

Snježana Abramović Milković danas je preuzela dužnost ravnateljice Zagrebačkog kazališta mladih, dok bi jučer imenovani Ivica Buljan dužnost ravnatelja Drame HNK u Zagrebu trebao preuzeti 15. prosinca.

Od trenutka preuzmanja dužnosti oboje imaju na raspolaganju 15 dana tijekom kojih svoje dosadašnje upravljačke funkcije u umjetničkim organizacijama, odnosno 'privatnim kazalištima' moraju prenijeti na druge osobe.

Naime, kako kaže Zakon o kazalištima:

Članak 49.

Osobe koje su zaposlenici javnog kazališta ili javne kazališne družine na temelju ugovora o radu zaključenog na dulje od godine dana, ne mogu biti osnivači ni ravnatelji privatnog kazališta i pri­vatne kazališne družine.

Osoba koja se zaposli u javnom kazalištu, odnosno javnoj kazališnoj družini na dulje od godine dana, dužna je u roku od 15 dana odreći se prava upravljanja ili prenijeti osnivački udio u privatnom kazalištu ili privatnoj kazališnoj družini.

Snježana Abramović dugogodišnja je ravnateljica Zagrebačkog plesnog ansambla, ali i Festivala plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu, kao i tamošnjeg Mediteranskog plesnog centra.

Ivica Buljan je, pak, sa Anom Savić Gecan osnivač i ravnatelj umjetničke organizacije Novo kazalište, na koju se odredbe ZOK-sasvim sigurno odnose, ali i suosnivač i umjetnički ravnatelj slovenskog Mini teatra.

Bit će zanimljivo vidjeti smatra li Ministarstvo kulture i tu dužnost nespojivom sa funkcijom ravnatelja nacionalne Drame.

Nažalost, do zaključenja ovog teksta na upit tko će ih na njihovim dužnostima naslijediti nismo dobili odgovore niti od Snježane Abramović Milković niti od Ivice Buljana.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI