Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Knjiga drama Dubravka Mihanovića

Knjiga drama Dubravka Mihanovića

Hrvatski centar ITI, u srijedu 26. studenoga od 17.30 sati predstavit će u Gavelli novo izdanje u svojoj biblioteci Mansioni.
Share on facebook
Share on twitter

Riječ je o knjizi drama Dubravka Mihanovića - Bijelo, Žaba, Marjane, Marjane, Prolazi sve, o kojoj je Matko Botić zapisao:

"Nije lako predvidjeti sljedeći korak u karijeri Dubravka Mihanovića, pjesnika koji se ponekad preruši u ćudljivog dramatičara. Njegova prva zbirka drama zorno ilustrira tu nepredvidljivu, kontradiktornu prirodu opusa koji računa na potencijal scene, ali se ne želi odreći ni tankoćutnog odmaka u poeziji. Mihanovićev dramski glas ne srami se vlastite emotivnosti, nije zainteresiran za nepogrešivu apsolutnost forme, ne prati trendove, ne provocira i ne skriva vlastite intertekstualne uzore. Njegovi komadi ne trude se izreći puno stvari odjednom, oni samo pružaju utočište nekim uplašenim i obeshrabrenim ljudima s pričama koje, kako kaže Dragojević, nisu duge, samo nekoliko navoja."

O knjizi će uz autora i Boitića, govoriti i Franka Perković, a ulomke iz drama čitat će Jelena Miholjević, Sven Medvešek i Sreten Mokrović uz glazbenu pratnju Stanislava Kovačića, Mate Matišića i Filipa Šovagovića u odabiru i postavi Mislava Brečića.

Ulaz na promociju je - slobodan.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI