Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > ZKM: Nina Violić otišla, stiglo pet kandidata za ravnatelja

ZKM: Nina Violić otišla, stiglo pet kandidata za ravnatelja

Dok u Zagrebačkom kazalištu mladih još uvijek traje izbor novog ravnatelja / ravnateljice, jedna od najvećih glumačkih zvijezda te kuće 'promijenila je dres'.
Share on facebook
Share on twitter

Od jučer, Nina Violić je u angažmanu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Prvo je to pojačanje što ga je iz svog bivšeg kazališta u središnju nacionalnu kuću dovela intendantica Dubravka Vrgoč, a po svoj prilici neće biti i jedino.

Violić je u mandatima Dubravke Vrgoč u ZKM ostvarila cijeli niz velikih uloga, ali i osvojila Teatar.hr Nagradu Publike za izvođačicu godine. U zagrebačkom HNK debitirat će pak već u idućoj dramskoj premijeri, Vučjaku u režiji Ivice Buljana.

I dok za ovaj transfer nije bio raspisan javni natječaj, za ravnateljsko mjesto u ZKM - jest, te je na njega pristiglo pet prijava.

Ravnateljem, odnosno ravnateljicom, ZKM tako žele postati: Urša Raukar, Snježana Abramović Milković, Vitomira Lončar , Snježana Banović i Aleksandar Popovski.

Kazališno vijeće će, prema najavama njegove predsjednice, Kostadinke Velkovske, sa svim kandidatima ovih dana obaviti razgovore, pa bismo ime novog ravnatelja, odnosno ravnateljice, mogli saznati već idućeg tjedna.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE