Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Noćne vizije 2014. – poziv video umjetnicima, glazbenicima i performerima

Noćne vizije 2014. – poziv video umjetnicima, glazbenicima i performerima

Noćne vizije su dvotjedna višemedijska rezidencijalna radionica za glazbenike, audio, video i performans umjetnike mlađe generacije.
Share on facebook
Share on twitter

Pozivaju se zainteresirani mladi umjetnici da se prijave kao grupa koja se sastoji od 3 do 5 umjetnika u čijem sastavu obavezno moraju biti glazbenici ili audio, zatim performeri i video umjetnici, (uz ove, dobrodošle su i druge umjetničke discipline!). Rok za prijave je 5. studenog 2014.

Radionica će se održati od 12. do 26. studenog u prostorima Kluba SC i odabranim vanjskim prostorima. U slučaju kiše, program će se održati u jednom od interijera SC-a, prema dogovoru. Završna prezentacija radionice u obliku višemedijskog performansa održat će se 27. studenog na festivalu Improspekcije (27.-29.11.2014.) u Studentskom centru.

U prijavi je potrebno priložiti koncept i motivaciju, lokaciju (vanjski prostori SCa), biografije umjetnika te popis potrebne tehničke opreme i troškovnik za produkciju rada.

Prijavite se na e-mail nocnevizije@gmail.com do 5.11.2014.

Cilj radionice je stvoriti trenutačnu platformu za suradnju audio i vizualnih umjetnika iz koje će nastati jedan zajednički višemedijski performans. Osnovni uvjet za sudjelovanje je prva zajednička suradnja prijavljenih umjetnika. Želja nam je na taj način pokušati stvoriti nove kontakte i suradnje na sceni. Također ovim putem želimo pružiti umjetnicima mlađe generacije financijsku potporu u obliku prostornih, produkcijskih sredstava te honorara. Radionica je otvorenog tipa, tj. nema mentora, nego umjetničku voditeljicu i organizatoricu koja sudionike usmjerava s obzirom na njihove umjetničke interese i koncept koji razviju.

Koncept, organizacija i vođenje: Nives Sertić

Prve Noćne vizije održale su se prošle, 2013. godine u rujnu kao dio Ganz novog festivala i Noći performansa, a gostovale su i na Noći performansa u Beogradu.

Na prošlogodišnjim Noćnim vizijama sudjelovali su: Josip Horvat (video, performans), Luana Lojić (video, performans), Tihana Mandušić (video, performans), Ana Horvat (skladateljica, klavijature), Ivan Kapec (skladatelj, gitara), Nenad Kovačić (perkusije) i Eda Rimanić (flauta).

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI