Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Izvoz: Mala scena (opet) gostuje u Kennedy centru

Izvoz: Mala scena (opet) gostuje u Kennedy centru

Predstava ‘Iglica’ nastala u koprodukciji kazališta Mala scena i Triko Cirkus Teatra, imat će čak pet izvedbi u sklopu Kids Euro Festivala u najposjećenijem američkom središtu izvedbenih umjetnosti, washingtonskom Kennedy centru.

Mala scena nastavlja iznimno bogat i opsežan niz međunarodnih gostovanja, predstavljajući idućeg tjedna hrvatsko kazalište u SAD.. Tamo će po drugi put nastupiti u najposjećenijem američkom središtu izvedbenih umjetnosti, washingtonskom Kennedy centru, čije programe godišnje posjeti više od dva milijuna gledatelja.

Upravo u Kennedy centru održava se od 24. listopada do 9. studenoga sedmo izdanje iznimno popularnog Kids Euro Festivala, manifestacije koja američkoj publici predstavlja europsko kazalište za djecu i mlade. Sudionici iz 28 zemalja izvest će više od 100 programa, a među njima će biti i čak 8 radionica i 5 izvedbi predstave ‘Iglica’, nastale u koprodukciji kazališta Mala scena i Triko cirkus teatra.

Predstavu je prema tekstu Lane Šarić režao Ivica Šimić, a u izvedbi Ive Peter-Dragan, Nikole Mijatovića i Nikoline Majdak premijeru je imala 31. siječnja 2013. godine.

Priča je to naizgled običnoj djevojčici koju od rođenja krasi je posebnost – iglice zabodene po cijelom tijelu, od kojih je najveća zabodena ravno u njeno srce. Neprihvaćena i neprilagođena i u školi, u u gradu, pa i u obitelji, Iglica pronalazi jedino mjesto gdje su neobični ljudi dobrodošli – cirkus...

Prva hrvatska predstava ikad izvedena u The Kennedy Center for the Performing Arts u Washingtonu, bili su ‘Padobranci ili o umjetnosti padanja’, također u produkciji Male scene, a koji su 2009. tamo rasprodali čak 11 izvedbi.

Najnovije gostovanje Male scene u Kennedy centru realizira se zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade Hrvatska kuća - Croatia house, Veleposlanstva Republike Hrvatske u SAD i DEU.

 

 

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE