Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Evo tko će biti v.d. ravnatelja ZKM

Evo tko će biti v.d. ravnatelja ZKM

Vršitelj dužnosti ravnatelja Zagrebačkog kazališta mladih bit će imenovan 28. kolovoza, a najkasnije mjesec dana potom mora biti raspisan i natječaj za ravnateljsko mjesto. [DOKUMENTI]
Share on facebook
Share on twitter

Kao što već i vrapci na grani znaju, još uvijek aktualna ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih, Dubravka Vrgoč, preuzet će 1. rujna dužnost intendantice središnje naionalne kazališne kuće. Stoga je Kazališnom vijeću teatra u Teslinoj podnijela molbu za razriješenje s dužnosti i to od 31. kolovoza.

Vijeće je molbu, naravno, uvažilo te još 23. srpnja jednoglasno odlučilo Gradskoj skupštini predložiti imenovanje vršitelja dužnosti ravnatelja, koji na toj poziciji može ostati najdulje godinu dana. Kandidat je zapravo kandidatkinja, ali ne kako se svojevremeno po medijima i kuloarima nagađalo - Urša Raukar, već  kolegica joj glumica - Ksenija Marinković.

Doduše i oko njezina imenovanja postoje neki disonantni glasovi, jer izvori bliski ZKM već neko vrijeme tvrde kako Marinković ove jeseni ima dogovorena snimanja te da je zbog toga upitno koliko će se zapravo moći baviti kazalištem.

Bilo kako bilo, prijedlog za njezino imenovanje naći će se na dnevnom redu idućeg zasjedanja zagrebačke Skupštine, 28. kolovoza, a što je posebno zanimljivo, nadležni Odbor za kulturu o njemu će očitovati tog istog dana! Odbor, naime, zasjeda u 8:15, a cijela Skupština u 15 sati.

Ukoliko u dnevni red zasjedanja, a što je više nego izvjesno, bude uvršteno i imenovanje Borisa Svrtana ravnateljem Gavelle, bit će to dva najbrža imenovanja u recentoj povijesti zagrebačkih teatara.

Nakon imenovanja vršiteljice dužnosti, Kazališno vijeće mora pak u roku od 30 dana raspisati natječaj za ravnatelja, pa bi - ne bude li većih komplikacija, ZKM novu upravu trebao dobiti najkasnije do konca listopada.

U međuvremenu, evo kako je postupak imenovanja Ksenije Marinković i razriješenja Dubravke Vrgoč u službenim dokumentima obrazložilo Kazališno vijeće:

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI