Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Izvoz: Gavran u Češkoj

Izvoz: Gavran u Češkoj

U Slovačkoj već ima valstiti festival, a uskoro i novu produkciju u susjednoj Češkoj.
Share on facebook
Share on twitter

Drama Mire Gavrana “Lutka” bit će premijerno izvedena 1.7.2014.godine u Dvornom divadlu  u turističkom mjestu Hlohovec u Češkoj.

Prijevod teksta na češki jezik načinio je Jaroslav Otčenašek, redatelj je Zdenek Černin , dok u glavnim ulogama nastupaju popularni češki glumci  Marta Ondračkova i Zdenek Černin.

Gavranova “Lutka” je do sada premijerno izvedena na engleskom jeziku u New Yorku i Los Angelesu, na hrvatskom u Zagrebu i na slovačkom u Trnavi, dok će iduće sezone biti premijerno izvedena na ruskom u Moskvi, te na češkom u Pragu.

U ovoj neobičnoj drami, muškarac kojeg je nakon sedmogodišnje veze ostavila djevojka, počne živjeti sa ženom lutkom koja je najsavršeniji android proizveden u laboratoriju i namjenjen da usreći muškarca. Androidnu lutku je konstruirala žena znanstvenica, nedugo nakon svoga bračnog brodoloma, pa je u lutku prenjela svoj kritički stav na suvremene muškarce. Kroz humorne situacije lutka i muškarac će dolaziti u sukobe koji su neizbježni u životu osoba suprotnog spola.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE