Byron

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Novi domaći mjuzikl je emotivna ljubavna priča koja se odvija na pozadini snažnih društvenih i političkih previranja u Veneciji 1820.

Najnovija Komedijina produkcija dinamična je priča puna neočekivanih obrata u čijem su središtu dvije sestre zaljubljene u istog muškarca, engleskog romantika, pjesnika Lorda Georga Gordona Byrona.

U Lorda Byrona zaljubljene su dvije sestre, Maria i Brigitte, Austrijanke čiji je otac kao vrhovni vojni zapovjednik poslan u Veneciju koja je nakon napoleonskih ratova pripala austrijskoj kruni. Ne​ ​prihvaćajući nametnute austrijske gospodare, Venecijanci protestiraju i potiču društvena previranja i pobune. Pobunama se priključuje i sam Byron, koji u ta burna politička vremena doživljava uzvišenu ljubav punu dramatičnih, ali i komičnih situacija. Tako se paralelno s političkom napetošću koja raste u Veneciji raspl​e​će i Byronova ljubavna, ali i životna priča, koja ga, između ostaloga, dovodi i do tajanstvenog armenskog samostana. Rastrgan između različitih aspekata svoje ličnosti, u toj raskoši i borbi između dobra i zla u sebi, u Byronu možemo prepoznati svu složenost vlastitih životnih izbora, tajnih želja i varljivih životnih situacija. Iako se možda ne možemo poistovjetiti s mnogim njegovim izborima, teško ga je ne zavoljeti u isto vrijeme dok u nama pobuđuje različite emocije na životne izbore i reakcije koje je teško opravdati. ​K​od Byrona zadivljuje i njegov politički i društveni angažman koji ga otkriva kao vrlo inteligentnu, životnu i strastvenu osobu, što je u današnjem vremenu vrlo poticajno i intrigantno. U ovoj epizodi iz Byronova života, osim emotivne priče jednog od najčitanijih britanskih pjesnika, pratimo priče i drugih junaka ovog mjuzikla, zapletenih u razne neočekivane ljubavne i životne obrate. Kako se radnja mjuzikla događa u vrijeme karnevala, uz prave karnevalske maske, padaju i mnoge svakodnevne maske Byronovih znanaca i prijatelja.

"U vremenu nesklonom emocijama, naši će junaci doživjeti najsnažniju uzvišenu ljubav koja će ih povesti u dramatične i u komične situacije. Univerzalna priča u romantičnoj, putenoj Veneciji 19. stoljeća, u kojoj se zrcali Europa s junacima koji dolaze iz različitih naroda, zagrljena snažnom i plemenitom glazbom, majstorskom režijom i raskošnom orkestracijom, povest će nas prema nezaboravnoj kazališnoj čaroliji", dodaje se u najavi.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter