Naslovnica > VIJESTI > Gavranove premijere u Indiji, Rusiji, Njemačkoj i BiH

Gavranove premijere u Indiji, Rusiji, Njemačkoj i BiH

Drame Mira Gavrana imat će četiri inozemne premijere u četiri zemlje u idućih mjesec dana.
Share on facebook
Share on twitter

U Pozorištu Prijedor  21.listopada bit će premijerno izvedena Gavranova drama Sve o ženama u režiji Darka Cvijetića. U glavnim ulogama će nastupiti Mirela Predojević, Sabina Halilović i Jelena Seksen.

Sensemble Theater iz Augsburga u Njemačkoj izvest će  28.listopada premijeru Gavranove komedije Lutka. Tihomir Glowatzky  preveo je komediju na njemački jezik, redatelj je Sebastian Seidel, dok u glavnim ulogama nastupaju Kerstin Becki i Heiko Deitz.

Istoga dana  bit će i premijera Gavranove komedije Muž moje žene u izvedbi Teatra “M-ART” iz Moskve. Premijera će se održati u gradu Kirovu.  Sergej Girin  preveo je komediju na ruski , redatelj je Mikhail Klushkin, dok u glavnim ulogama nastupaju Ekatarina Porubel, Anton Chudetsky i Victor Yourchenko.

WeMove Theater iz Bangalorea u Indiji premijerno će  23.studenoga izvesti Gavranovu dramu Sve o ženama na karnatačkom jeziku. Prijevod i režiju potpisuje Sindhu Hegde, dok u glavnim ulogama nastupaju Sri Priya, Soundarya Nagaraj i Sushma Nanjunda Swami.

Ova indijska premijera označit će Gavranov dvostruki jubilej:  riječ je  o četrdesetom jeziku na koji je neki njegov tekst preveden , te o pedesetoj premijeri  drame Sve o ženama koja je do sada premijerno igrala od Sjeverne i Južne Amerike, pa sve do Europe i Azije.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI