Sve o ženama (Teatar Gavran)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Tri glumice x pet priča = petnaest likova.
autorski tim funkcija
Eda Tutićscenograf
Hana Huljićautor songova
Neven Zebićautor izbora glazbe
Neven Zebićoblikovatelj zvuka
Lovro Krsnikasistent redatelja
Iva Šimunovićkostimograf
Jakov Gavrankoreograf mačevanja
Mario Vnučecoblikovatelj svjetla
Ana Vilenicaautor songova
Mladena Gavranredatelj
Miro Gavranautor teksta

Kao što je već uobičajeno za tekstove Mire Gavrana, Sve o ženama također je namijenjen malom broju izvođača, odnosno izvođačica i velikom broju likova. Točnije - tri glumice igraju petnaest likova koji će ispričati pet priča o ženama u različitim životnim razdobljima.

Prva priča je o tri djevojčice koje idu zajedno u vrtić, druga je o tri tajnice koje dijele zajedničko radno mjesto, treća je o tri starije žene u staračkome domu, četvrta govori o sestrama koje su u svađi  zbog muškarca u kojeg su obje bile zaljubljene, a u svađu je upetljana i njihova majka... Posljednja priča govori dvije bliske prijateljice, čiji odnos prolazi kroz krizu kad treća žena uđe u njihov život.

Komediju Sve o ženama Miro Gavran je napisao 2000. godine  te je premijerno  izvedena u autorovom Epilog  teatru, a 2006. godine je dobila svojevrsni nastavak, 'Sve o muškarcima', gdje  tri glumca igraju petnaest muških uloga. Do danas je tekst imao tridesetak premijera širom svijeta, uključujući  gradove poput Mombaya, Buenos Airesa, Rio de Janiera te je preveden na brojne jezike.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE