Ministarstvo kulture mijenja uvjete za status samostalnih umjetnika

Ministarstvo kulture i Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika daleko od očiju javnosti i bez konzultacija s članstvom potonje predstavili su danas zajednički (!) prijedlog novih ‘pravila igre’ za samostalne umjetnike. [DOKUMENT]

  

Pomoćnik ministrice kulture RH Vladimir Stojstavljević i Marko Stanić, tajnik Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, danas, 11. ožujka 2014. godine, u prostorijama Kulturno-informativnog centra u Zagrebu predstavili su Nacrt prijedloga Pravilnika o postupku i uvjetima za priznavanje prava samostalnih umjetnika na uplatu obveznih doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje iz sredstava proračuna RH. 

Istovremeno, na internetskim stranicama Ministarstva kulture RH, otvoreno jeSavjetovanje sa zainteresiranom javnošću, gdje svi zainteresirani mogu dostaviti svoje mišljenje i aktivno se uključiti u izradu spomenutog Pravilnika.

Nacrt Pravilnika, tvrdi se u priopćenju,  izrađen je na prijedlog umjetničkih strukovnih udruga, a objedinjeni Nacrt Pravilnika je usuglasio Upravni odbor Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, premda o tome ni na koji način nije izvjestio članstvo niti Nacrt spominje na svojim službenim stranicama!

Bilo kako bilo, nacrt donosimo u prilogu, a svoje primjedbe na isti možete Ministarstvu uputiti na adresu ppuppsu@min-kulture.hr  najkasnije do 11. travnja 2014. godine, u obrascu koji se nalazi ovdje.

Detaljnu analizu cijelog Nacrta donosimo - sutra.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.